У бойовиків ДНР з'явилася нова причина бунтувати: стали відомі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

У бойовиків ДНР з'явилася нова причина бунтувати: стали відомі деталі

У бойовиків ДНР з'явилася нова причина бунтувати: стали відомі деталі
Джерело:  online.ua

У так званій ДНР посилили контроль за бойовиками, які самовільно залишають ряди формувань і виїжджають до Росії; особливе невдоволення у сепаратистів викликає ситуація з автомобільними номерами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook народного депутата, координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука.
"За останні два місяці в зв'язку з погіршенням соціально-побутових умов фіксується різке збільшення чисельності співробітників "органів внутрішніх справ" та військових підрозділів "ДНР", які пишуть рапорти на звільнення, також фіксується збільшення кількості дезертирів з військових частин", - зазначив експерт.
Читайте також: Заходили, хто хоче, а машини з донецькими номерами возили ліс - іноземець про військову базу в Україні
За його словами, багато хто звільнився і дезертири намагаються виїхати в Росію, через що прикордонними органами РФ посилені заходи щодо фільтрації жителів "ДНР", які перетинають кордон (проходження перевірки може тривати більше 10 годин). "У російських прикордонників є списки дезертирів з військових підрозділів "ДНР", - додав експерт.
Тимчук зазначає, що для додаткового контролю над "співробітниками МВС" керівництво бойовиків придумало кілька жорстких заходів - перереєстрацію особистих автомобілів з українських на місцеві номери, а також отримання паспортів "ДНР" тільки при здачі документа України. Це викликає особливе невдоволення у бойовиків.
"На відміну від цивільних осіб, при цьому номерні знаки української реєстрації у співробітників "МВС ДНР" планується вилучати з метою обмеження виїзду транспортних засобів на територію, підконтрольну Україні. Надалі планується видавати представникам "силових структур" паспорта "ДНР" тільки в обмін на паспорт громадянина України, також з метою запобігання їх виїзду з псевдореспубліки", - інформує Тимчук.
"На думку "кураторів", в контракті необхідно прописати більш жорстку відповідальність за достроковий розрив "контракту" з боку "військовослужбовців", що покликане зупинити потік бойовиків, які не бажають продовжувати службу в частинах і підрозділах "1-го АК", - резюмував експерт .
Як повідомляв ONLINE.UA, за інформацією Тимчука, у ватажків ДНР спалахнув серйозний конфлікт через курей: його фігурантом став "міністр доходів і зборів ДНР" Олександр Тимофєєв ("Ташкент").

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?