У бойовиків ДНР з'явилися свої заградзагони: розвідка повідомила деталі
Категорія
Події
Дата публікації

У бойовиків ДНР з'явилися свої заградзагони: розвідка повідомила деталі

У бойовиків ДНР з'явилися свої заградзагони: розвідка повідомила деталі

У середовищі бойовиків так званої ДНР на Донбасі різко знизився моральний рівень, а тому командування окупантів запровадило практику "заградзагонів", котрим дозволено застосовувати зброю до дезертирів.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.

"З відновленням активних бойових дій у середовищі російських окупаційних військ спостерігається зниження морально-психологічного стану особового складу та збільшення випадків самовільного залишення підрозділів, у тому числі із зброєю", - повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.
За даними розвідки, начальник штабу 1 Армійського корпусу Збройних сил Росії розпорядився встановити блокпости в тилових районах.


Читайте також: У під'їздах запахло: Росію висміяли за позицію США щодо Криму

Їх метою стало виявлення бойовиків, які самовільно залишили бойові позиції.
При цьому розвідники підкреслили, що "заградзагони" залучили бійців Національної гвардії Росії.
У той же час стало відомо, що багато бойовиків, намагаючись уникнути відправки на передову, написали рапорти про звільнення.
"З метою уникнути відправки на передову і участі в бойових діях більше 30 військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку написали рапорти на звільнення зі служби", — повідомили в розвідці.
У свою чергу, командування окупантів розпорядився помістити цих "прохачів" під арешт.
"Разом з тим, проблема неукомплектованості особовим складом у підрозділах полку, яка виникла в ході ведення активних бойових дій в районі Авдіївки, вирішується прикомандируванням військовослужбовців з інших з'єднань і частин та створенням зведених підрозділів", - резюмували в розвідці.
Нагадаємо, що практику "заградзагонів" вперше застосував радянське командування в роки Другої світової війни: за спинами частин, які обороняли важливі рубежі, стояли бійці НКВС і розстрілювали тих, хто намагався втекти з поля бою.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше  в соцмережах були вражені відео з російськими мародерами, котрі грабували пивний склад в Донецьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?