У бойовиків на Донбасі нова проблема: розвідка озвучила важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

У бойовиків на Донбасі нова проблема: розвідка озвучила важливі дані

У бойовиків на Донбасі нова проблема: розвідка озвучила важливі дані
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України поділилося важливими даними. Зазначається, що проросійські бойовики на Донбасі вирішили формувати резерв. За останніми даними, окупанти відчувають проблеми з комплектацією особового складу. На Донбасі бойовики планують залучати так звані "Козацькі формування" з території Російської Федерації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Міноборони.

У відомстві кажуть, що завдяки залученню російських "козаків" бойовики планують розв'язувати виниклі проблеми із забезпеченням укомплектованості особового складу.

"За їхній рахунок планується формування мобілізаційного резерву угруповання російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях", - кажуть в ГУР.

Окрім того, зазначається, що Москва втричі збільшила свій військовий потенціал біля кордонів України До 2022 – 2023 років війська РФ будуть здатні проводити повноцінні стратегічні наступальні дії проти України без проведення мобілізації.

Нагадаємо, що проросійські сили знову ативізувалися – 18 лютого бойовики неочікувано атакували підрозділи ЗСУ біля Золотого. Бій тривав понад 5 годин – з 5 ранку до 10:30. Варто звернути увагу на те, що подібних масштабних бойових дій на фронті не було з 2018 року. Путінські війська намагалися прорватися через лінію зіткнення. Втрати з українського боку: 1 загиблий військовий та 4 поранених. Втрати з боку окупантів: 4 загиблих, 6 поранених.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, НАТО терміново звернулося до РФ після ескалації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?