У Бразилії мільйони людей протестують проти пенсійної реформи: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Бразилії мільйони людей протестують проти пенсійної реформи: з'явилося відео

У Бразилії мільйони людей протестують проти пенсійної реформи: з'явилося відео
Джерело:  BBC

В п'ятницю, 28 квітня, у Бразилії мільйони людей вийшли на страйк проти запропонованих президентом пенсійних реформ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

На вулиці вийшли мільйони працівників, включаючи персонал громадського транспорту, банкірів і вчителів. Демонстрації проходять по всій країні. Організатори заявляють, що вони зосередять увагу саме на великих містах.

Активісти виступають проти перегляду пенсійного плану уряду, який буде проголосований в бразильському Конгресі наступного тижня і який може встановити мінімальний пенсійний вік 65 років для чоловіків і 62 роки для жінок.

Читайте також: Тюремний бунт у Бразилії: з'явилися нові дані про загиблих

У деяких містах, включаючи Ріо-де-Жанейро, Сан-Паулу і Бразиліу, протестуючі встановили контрольно-пропускні пункти і спорудили барикади з палаючих шин, щоб заблокувати шосе і доступ до основних аеропортів. Поліція застосувала проти активістів сльозогінний газ.

Президент Бразилії Мішель Темер в свою чергу заявив, що зміни необхідні для подолання рецесії.

"Це буде найбільший удар в історії Бразилії", - вважає глава профспілкової групи Forca Sindical Пауло Перейра да Сілва.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 січня в Бразилії ув’язнені влаштували бунт і захопили в’язницю "Алькакуз", під час заворушень було вбито не менше 10 осіб, причому троє з них обезголовлені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?