У Британії хочуть скоротити робочий тиждень до 4 днів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії хочуть скоротити робочий тиждень до 4 днів

У Британії хочуть скоротити робочий тиждень до 4 днів
Джерело:  online.ua

Генеральна секретарка Федерації британських профспілок Френсіс О'Грейді заявила, що в Британії люди повинні працювати лише чотири дні на тиждень. Вона впевнена, що реалізувати цю ідею допоможе "сила технологій, передає ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Френсіс О'Грейді нагадала, що в XIX столітті профспілки боролися за восьмигодинний робочий день. У XX столітті люди отримали право на два вихідних і оплачувану відпустку.

"Я вірю, що в XXI столітті ми зможемо домогтися чотириденного робочого тижня з гідною оплатою... Настав час поділитися багатством з новими технологіями. Не дозволяйте тим, хто зверху, захопити його собі", – наголосила вона.

Як відомо, зараз в Британії чотири з п'яти працівників хочуть скоротити свій робочий час, не скорочуючи їхню плату.

Жінка також зазначила, що Джефф Безос володіє компанією Amazon, яка зараз є доволі прибутковою. Тоді як він заробляє мільярди, його робітники перевтомлюються на роботі.

Окрім того, розслідування газети Sunday Mirror засвідчили, що на складах компанії у Британії робочий тиждень подекуди триває 55 годин, що призводить до значної перевтоми працівників.

Як повідомляв ONLINE.UA, названі регіони України з найнижчою зарплатою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?