У Британії вигадали унікальний спосіб боротьби з коронавірусом
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії вигадали унікальний спосіб боротьби з коронавірусом

У Британії вигадали унікальний спосіб боротьби з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота продовжує невпинно шукати потужний інструмент, який допоможе нарешті зупинити пошерення пандемії коронавірусу. Так, у Великій Британії несподівано для всіх заявили, що планують провести клінічні випробування, щоб з’ясувати, чи можна використовувати вакцини різних виробників для першої і другої дози щеплення. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  BBC.

Медики кажуть, що, перше за все, хочуть з’ясувати, чи буде їхній унікальний спосіб бороть з хворобою настільки ж ефективним, як використання для обох доз тієї самої вакцини. На переконання вчених, поєднання різних вакцин може давати навіть кращий ефект й дозволить нарешті зупинити COVID-19. Варто також звернути увагу на те, що можливість використовувати препарат різних виробників спростила б труднощі, які доволі часто з'являються у зв'язку із затримкою поставок.

"До дослідження планують залучити понад 800 волонтерів з Англії віком від 50 років. Їм вколють для першої дози вакцину Oksford/AstraZeneca, а для другої - Pfizer/BioNTech, або ж навпаки, з інтервалом 12 тижнів. Згодом до випробування можуть додати й інші вакцини, затверджені регулятором. Науковці будуть збирати дані про побічні ефекти та досліджувати зразки крові провакцинованих людей, щоб перевірити, як імунітет реагує на коронавірус", — йдеться в повідомленні.

Окрім того, науковці також мають намір дослідити ефективність такого способу проти нових штамів коронавірусу та ефективність другої дози вакцини на 4-й або 12-й тиждень. Згідно з останніми даними, весь цикл дослідження триватиме 13 місяців, однак з першими результатами експеременту можна буде ознайомитися уже в червні 2021 року.

Варто також звернути увагу на те, що в Британії отримали затвердження три вакцини - Oksford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech та Moderna. Понад 10 мільйонів людей уже навіть встигли вакцинувати.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ангела Меркель нещодавно попередила,  що робити щеплення вакциною проти коронавірусу COVID-19 необхідно буде регулярно і у майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?