У Британії викрили підступний план РФ з держперевороту в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Британії викрили підступний план РФ з держперевороту в Україні

У Британії викрили підступний план РФ з держперевороту в Україні
Джерело:  online.ua

У МЗС Великої Британії повідомили, що Кремль планував влаштувати державний переворот в Україні та назначити очільником уряду скандального проросійського політика Євгена Мураєва, який володіє телеканалом "Наш".

Джерело: пресслужба МЗС Британії

Кремль планував державний переворот в Україні 

Заява представників МЗС Британії грунтується на даних, отриманих від розвідки.

Ми маємо в розпорядженні інформацію, яка свідчить, що РФ хоче встановити проросійського керівника у Києві, розглядаючи можливість вторгнення та окупації України, - повідомляється у заяві МЗС Великої Британії.

Стверджується, що Кремль планував назначити прем'єр-міністром України проросійського політика Євгена Мураєва.

Серед інших координаторів державного перевороту були також втікачі з адміністрації експрезидента Віктора Януковича Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров.

Частина з них також контактує з тими представниками російської розвідки, які нині долучені до планування нападу на Україну, - повідомляють у МЗС Британії.

У Вашингтоні підтвердили інформацію, оприлюднену британською стороною.

Реакція Мураєва на оприлюднену заяву

Сам Мураєв нагадав, що з 2018 року знаходиться під російськими санкціями через конфлікт з Віктором Медведчуком.

Я з 2018 року під санкціями Росії через конфлікт з Медведчуком. У моєї сім'ї там заарештовані активи. Як у британських спецслужб і Форін Офісу це поєднується з тим, що мене нібито хоче Росія призначити главою "окупаційного уряду" - це питання до містера Біна, - пожартував він.

Також Мураєв на своїй сторінці у Facebook оприлюднив свою фотографію в образі агента 007.

Мер Харкова відповів на заяву Зеленського про можливу окупацію міста Росією

21 січня міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що Харків був і буде українським, і що на захист свого міста стануть не лише харків’яни, а й усі українці. Такою була його реакція на заяву президента України Володимира Зеленського про можливу окупацію міста Росією та початок повномасштабної війни між країнами.

За словами мера, місто готове дати "тверду відсіч потенційному загарбникові", адже "всі сили та засоби для того, щоб відстояти Харків, є".

Як стверджує політик, він чудово усвідомлює, що "заклики зберігати спокій часто мають зворотний ефект", однак запевнив, що "підстав для занепокоєння немає, і Харків і надалі успішно розвиватиметься під мирним небом".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?