У Британії висунули жорстку вимогу Німеччині після удару РФ по Грозі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Британії висунули жорстку вимогу Німеччині після удару РФ по Грозі

Бен Воллес
Джерело:  online.ua

За словами впливового політика та ексміністра оборони Британії Бена Воллеса, команда німецького лідера Олафа Шольца повинна негайно розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus. Особливо після удару РФ по селі Гроза Харківської області, який вбив майже половину жителів населеного пункту.

Воллес вимагає у Німеччини нарешті передати далекобійні ракети ЗСУ

Потужне звернення британського політика до офіційного Берліна пролунало одразу після удару РФ по кафе-магазину у селі Гроза Куп’янського району на Харкіщині.

Станом на ранок 6 жовтня повідомляється про 51 загиблого.

Не можна також не згадати про те, що це найсмертельніша атака РФ на Харківську область з початку повномасштабного вторгнення.

Враховуючи останні новини Воллес вирішив допомогти Україні переконати німецьку владу.

Щоразу, коли Росія завдає ударів по цивільному населенню і порушує міжнародне право, націлюючись на об'єкти цивільної інфраструктури в Україні, необхідна відповідна реакція. Ми зробили це зі Starstreak і Storm Shadow. Тепер Німеччина має надіслати свої ракетні комплекси Taurus в Україну і приєднатися до Великої Британії і Франції", – написав Бен Воллес.

Що Шольц говорить про можливе надання Україні ракет Taurus

За словами німецького канцлера Олафа Шольца, його країна досі не ухвалила остаточного рішення щодо постачання Україні далекобійних ракет Taurus, адже нібито не хоче спровокувати цим кроком "ескалацію" війни.

Він також продовжує наполягати, що це рішення може бути ухвалене лише після "ретельного розгляду".

Зрештою, коли війна триває так довго, ці міркування не можуть припинитися відразу… Це включає, зокрема, той факт, що ми, звичайно, повинні забезпечити, щоб не було ескалації війни, і щоб Німеччина не стала частиною конфлікту. Це також є моїм завданням як канцлера, – заявив Шольц.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?