У Британії звинувачують серіал Netflix у зростанні кількості дитячих самогубств
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

У Британії звинувачують серіал Netflix у зростанні кількості дитячих самогубств

У Британії звинувачують серіал Netflix у зростанні кількості дитячих самогубств
Джерело:  online.ua

Дитяче самогубство, яке було скоєне після перегляду популярного молодіжного серіалу «13 причин чому», спричинило гостру дискусію в британській пресі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail, суперечки щодо обмеження трансляції цього серіалу серед дітей вийшли далеко за межі Facebook та Twitter. Негативну думку про «13 причин чому» нещодавно висловив депутат парламенту від Лейбористської партії Стівен Дауті.

За інформацією Daily Mail, минулого тижня покінчила з собою 12-річна Джессика Скеттерсон, яка проживала в Уоррінгтоні, Чешир. Перед тим, як повіситись, дівчина залишила передсмертну записку з шістьома причинами для самогубства. Саме так зробила головна героїня серіалу «13 причин чому» Ханна Бейкер.

Мати Джессіки – 33-річна Рейчел Уорбертон підтверджує, що її донька незадовго до своєї смерті дивилася цей серіал і жваво обговорювала його з друзями. На думку мами загиблої дівчини, сюжет «13 причин чому» не інформує про небезпеку самогубств, а заохочує до них.

«Я переконана, що він заохочує молодих людей до самогубства. Всі друзі Джессіки обмінювались повідомленнями про цей серіал. Батьків слід попередити не дозволяти своїм дітям дивитись його».

Американський серіал «13 причин чому», який знято на замовлення компанії Netflix, вперше з’явився в ефірі у березні 2017 року.

За даними Журнала Американської академії психіатрії дітей і підлітків, у квітні 2017 року, через місяць після прем’єри серіалу кількість самогубств серед молоді в США зросла на 28,9%. Якщо брати вибірку у віці від 10 до 17 років, то число самогубств серед них у квітні 2017 року було більшим, ніж у будь-який інший місяць протягом останніх 5 років.

Психіатри вважають, що на появу цих зайвих 195 самогубств вплинув вихід серіал «13 причин чому», де головна героїня кінчає з життям і детально описує свої мотиви.

Реагуючи на смерть 12-річної Джессіки Скеттерсон, депутат британського парламенту Стівен Дауті заявив:

«Ми повинні робити все можливе, щоб захистити і захистити дітей і молодь від самогубств, скоєних через негативний вплив на них в інтернеті чи серіалах».

На думку підліткових психологів, «13 причин чому» справді несе деструктивне навантаження на психіку дітей. Це пояснюється тим, що серіал романтизує самогубства. Головна героїня – гарна та популярна дівчина. Після її смерті в школі створили меморіал з квітами та свічками. Тому діти з нестійкою психікою можуть підсвідомо бажати собі смерті, щоб теж стати такими популярними в школі та серед друзів, як Ханна Бейкер.

Нагадаємо, що автор «Гри престолів» нещодавно розповів подробиці про три наступні серіали

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?