У Британській розвідці пояснили, чому РФ масовано обстріляла Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британській розвідці пояснили, чому РФ масовано обстріляла Україну

У Британській розвідці пояснили, чому РФ масовано обстріляла Україну
Джерело:  online.ua

За останній тиждень РФ неодноразово обстрілювала Україну. Така незвичайна інтенсивність, ймовірно, є реакцією на удари по російських логістичних об'єктах, авіабазах та командних пунктах у Криму, Краснодарському краї та Підмосков'ї.

Джерело:  Міністерство оборони Великобританії

Удари по військових базах РФ

Як зазначає розвідка,  Чорноморський флот РФ швидше за все знову зазнав серйозної атаки. Однак вибухи на авіабазі Чкаловський під Москвою, ймовірно, становитимуть найбільше стратегічне занепокоєння для російського керівництва. Це чутливе місце, оскільки тут розміщуються спеціальні військові літаки та VIP-транспорт для російських лідерів.

За даними британської розвідки, повідомлення про пошкодження літака спеціального призначення COOT (Іл-20) є особливо актуальними: точний варіант не зрозумілий, але ці цінні літаки виконують місії, які включають збір електронної розвідувальної інформації.

Водночас за останній тиждень Росія неодноразово завдавала дальніх ударів по об'єктах на території України.

Така незвичайна інтенсивність, ймовірно, частково є реакцією на інциденти в Росії та Криму. Оскільки ситуація на фронті відносно статична, кожна сторона шукає переваги, завдаючи ударів у стратегічну глибину свого супротивника, - зазначають у Міноборони Британії.

Диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер під Москвою

За даними українських розвідників, на аеродромі, який ретельно охороняється, невідомі заклали вибухівку та підірвали літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

ГУР також повідомляє, що пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, отримав незначні ушкодження.

Наразі органи Росії шукають диверсантів та намагаються обмежити поширення в місцевих ЗМІ інформації про цю подію

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?