У будь-який момент - поліція виступила з важливим поясненням щодо подій у Луцьку
Категорія
Україна
Дата публікації

У будь-який момент - поліція виступила з важливим поясненням щодо подій у Луцьку

У будь-який момент - поліція виступила з важливим поясненням щодо подій у Луцьку
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи під час спеціальної операції в Луцьку вирішили не "глушити" мобільний зв'язок злочинцю, який захопив заручників. Це пов'язано з поведінкою самого нападника. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву очільника обласної поліції Юрія Крошка.

За його словами, мобільний телефон лишався протягом усього інциденту єдиним каналом зв'язку з Максимом Кривишем (Плохим). Він не погоджувався комунікувати якимось іншим чином.

"Зв'язок не обмежувався у зв'язку з тим, що з ним було необхідно вести переговори. Він говорив тільки по мобільному телефону. На особистий контакт він не виходив", - наголосив поліцейский.

Водночас Крошко додав, правоохоронці та силовики, які координували спецоперацію, були готові "у будь-який момент" заглушити мобільний зв'язок.

Нагадаємо, вранці 21 липня у центрі Луцька терорист Максим Кривош захопив рейсовий автобус з 13 пасажирами. Злочинець вимагав від топ-політиків, олігархів і духовенства України опублікувати ролик, де вони визнають себе "терористами в законі", а від президента Зеленського – прорекламувати фільм "Земляни" 2005 року, погрожуючи підірвати автобус.

Пізно ввечері український лідер оприлюднив відповідне кількасекундне відео, після чого злочинець роззброївся та здався правоохоронцям. Звернення пізніше видалили з акаунту президента у Facebook.
Жодна людина не постраждала під час інциденту. Злочинцю загрожує одразу кілька кримінальних справ — про тероризм, захоплення заручників, незаконне володіння зброєю.

Як повідомляв ONLINE.UA, харківська поліція затримала ймовірного спільника терориста Максима Кривоша (Плохого), який захоплював заручників у Луцьку. Згідно з останніми даними, він уже згодився співпрацювати зі слідством. Цю інформацію вже підтвердив очільник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?