У бюджеті з'явився пункт, який відкладає безвізовий режим - Чумак
Категорія
Політика
Дата публікації

У бюджеті з'явився пункт, який відкладає безвізовий режим - Чумак

У бюджеті з'явився пункт, який відкладає безвізовий режим - Чумак

Закон про бюджет містить пункт, який відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, необхідної для впровадження безвізового режиму з ЄС, повідомив народний депутат, член Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Чумак на своїй сторінці в Facebook.
"У затвердженому законі про бюджет з'явився пункт, про який ніхто не чув у залі... Цей самий пункт відкладає на рік початок дії нової системи фінансового контролю, яка передбачена законом про запобігання корупції і набуває чинності рішенням НАЗК", - підкреслив він.


Ця система передбачає декларування в електронному вигляді всіх активів, включаючи наявні цінності та готівкові грошові кошти.


"Саме оцінювання активів має стати грунтом для визначення можливого незаконного збагачення і початком процесу перевірок стилю життя. Хтось, поки нам невідомий, хоче відстрочити ці процеси ще на один рік. Але саме електронне декларування, а не фізичний початок роботи НАПКА є нашим головним боргом перед ЄС в частині отримання безвізового режиму", - підкреслив нардеп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?