У Чечні серйозно взялися за геїв і лесбійок: з'явилися гучні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чечні серйозно взялися за геїв і лесбійок: з'явилися гучні подробиці

У Чечні серйозно взялися за геїв і лесбійок: з'явилися гучні подробиці
Джерело:  Нова газета

Протягом останніх тижнів в Чечні затримали більше сотні людей, запідозрених у гомосексуальності, є інформація про вбитих.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Нову газету", що цитує "безпрецедентно велику кількість джерел", в числі яких представники місцевих ФСБ, МВС, прокуратури та адміністрації.


Читайте також: У Кадирова жінку змусили вибачатися в прямому ефірі: відео вразило мережу


За даними видання, родичі затриманих не будуть домагатися розслідування їх затримання або вбивства, і у них "вкрай мало шансів залишитися в живих". Так, інформується про загибель щонайменше трьох з них.


"Серед затриманих - представники чеченського муфтіяту, включаючи відомих, впливових і близьких до глави республіки релігійних діячів, а також два відомих чеченських телеведучих", - йдеться в повідомленні.


Джерела в чеченських спецслужбах назвали затримання "профілактичною зачисткою" і зв'язали їх з подачею активістами ЛГБТ-спільноти повідомлень про проведення акцій в містах Північного Кавказу.


Також видання цитує пост анонімного ЛГБТ-активіста з Чечні, за словами якого, багато хто з чоловіків, які відгукнулися на фейкові пости в мережі, пізніше були вбиті.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в російському Светогорську наказали прибрати стелу, біля якої фотографувалися представники ЛГБТ-спільноти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?