У Чечні шокували новою заявою щодо полювання на геїв
Категорія
Світ
Дата публікації

У Чечні шокували новою заявою щодо полювання на геїв

У Чечні шокували новою заявою щодо полювання на геїв
Джерело:  Говорить Москва

Нетрадиційна сексуальна орієнтація гірше війни, і тому масові затримання і випадки вбивства геїв в Чечні, про які раніше інформували ЗМІ, можна виправдати.
Про це заявила член Ради при голові Чечні з розвитку громадянського суспільства і прав людини Хеда Саратова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на її заяву в ефірі радіостанції "Говорить Москва".
Саратова зазначила, що гомосексуалізм суперечить традиціям і цінностям чеченців: "Я чеченка, я живу в цьому суспільстві, і те, що ви говорите, це навіть страшніше війни".
Читайте також: Відбувається щось страшне: соцмережі шоковані полюванням на геїв в Чечні
"Якщо ми сьогодні будемо на це очі закривати, я впевнена, що наше суспільство буде розкладатися, а цього ні в якому разі не можна допускати. Я запевняю вас, в нашому чеченському суспільстві людина, яка поважає себе, традиції і звичаї, вона сама буде без будь-яких структур переслідувати і робити все, щоб таких людей в нашому суспільстві не було", - продовжила вона.
"Можу лише сказати, що навіть крайній захід щодо таких людей суспільство, в якому ми живемо, не засудить. Я думаю, що навіть якщо таку людину вб'ють його ж родичі, то вони робитимуть все що завгодно, щоб це не розголошувати. І вся судова система, і ті ж органи теж з розумінням поставляться до того, що трапилося у цій сім'ї. Особливо не будуть рипатися і захищати цю людину. До мене не надходило жодної заяви, але я б не стала навіть її розглядати", - підкреслила правозахисниця.
У мережі розкритикували заяву Саратової. Так російський опозиціонер Михайло Ходорковський написав: "Не люблю публічних обговорень тем, які зачіпають сексуальні переваги дорослих людей, але це не про переваги, а про просто якесь середньовіччя! Взагалі-то Чечня - частина Росії, і ми витратили чимало людських життів, а потім грошей на «відновлення конституційного порядку». Це порядок?!".
Олександр Єфімов: "Давно пора скасувати таке поняття, як правозахисник в Чечні. Немає такого явища взагалі".


Олена Титаренко: Правозахисниця виправдала вбивство. Велика жирна крапка. Деградація повна. Моторошно це...




Нагадаємо, раніше "Нова газета", посилаючись на "безпрецедентно велику кількість джерел", включаючи джерела в силових відомствах, інформувала про

масові затримання представників ЛГБТ-спільноти в Чечні

.


За даними видання, вже були затримані сотні людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією, і вже принаймні троє з них були вбиті.


Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар глави Чечні Рамзана Кадирова Альва Карімов заявив, що

в Чечні не затримують представників нетрадиційної орієнтації, оскільки їх нібито зовсім немає в Республіці

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?