У Чечні винесли резонансне рішення щодо двох українських в'язнів: у соцмережах обурюються
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чечні винесли резонансне рішення щодо двох українських в'язнів: у соцмережах обурюються

У Чечні винесли резонансне рішення щодо двох українських в'язнів: у соцмережах обурюються
Джерело:  online.ua

Українці Микола Карпюк та Станіслав Клих, судовий процес щодо яких йде зараз у Верховному суді Чечні, визнані колегією присяжних винними у всіх звинуваченнях, які їм висунуті.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Слідчого комітету РФ.
Як раніше вже повідомлялося, російське слідство стверджує, що Клих і Карпюк за часів Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ за незалежну Чечню.
"Слідством і судом встановлено, що на початку 1990-х років на території України була створена воєнізована політична організація праворадикального толку "УНА-УНСО", що дотримується націоналістичної ідеології, одними з цілей і завдань якої були надання протидії російській владі в будь-якій формі і знищення громадян Російської Федерації російської національності. Поділяючи ці цілі і завдання, в зазначений час на території України до її складу увійшли громадяни України Микола Карпюк, Станіслав Клих, Олександр Малофєєв, Олександр Музичко і інші особи", - йдеться в повідомленні.
31 грудня 1994 року вони нібито взяли участь у боях за Грозний, воювали в районі залізничного вокзалу і площі Мінутка, і вбили і поранили кілька десятків російських солдатів.
Така новина викликала неоднозначну реакцію у користувачів мережі.
"Миколу Карпюка та Станіслава Клиха суд присяжних в Грозному визнав винними. Горіти вам всім в пеклі, хлопці", - пише російський журналіст Аркадій Бабченко.


"У присяжні набрали бидло-масу. Це прийом маніпуляції такої. Треба з числа нормальних громадян", - коментує TheNew Neandertalien.


Нагадаємо, українці Микола Карпюк та Станіслав Клих, яких судять у Верховному суді Чечні за звинуваченням у вбивстві російських військових, виступили з останнім словом перед присяжнимими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?