У Чернігові в результаті атаки загарбників РФ загинули десятки людей
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чернігові в результаті атаки загарбників РФ загинули десятки людей

У Чернігові в результаті атаки загарбників РФ загинули десятки людей
Джерело:  online.ua

В результаті авіударів російських окупаційних військ по Чернігову загинуло щонайменше 47 місцевих жителів.

Джерело: Facebook-сторінка Чернігівської ОДА

РФ влаштувала терор жителям Чернігова 

За інформацією медичних закладів міста, у наслідок авіаударів по Чернігову 3 березня загинуло 47 людей, серед яких 38 чоловіків та 9 жінок.

Громадяни України Ворог завів на територію нашої держави абсолютну більшість своїх військ. Майже вся армія Росії кинута проти нашого народу. Але героїчний спротив українців вже девʼятий день рятує нашу державу від цієї навали. Українські міста не бачили такої нелюдської жорстокості з часів нацистської окупації. Чернігів, Охтирка, знову Харків, Маріуполь. Цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру. Знищують людей. Житлові квартали. Тільки за вчорашній день у Чернігові російські бомби вбили 47 людей. Мирних людей. Харків... Просто знищують Харків реактивною артилерією та авіударами. Росія знищує. Харків. Як це сталося? Сьогодні вранці у Житомирі ракета вдарила по будівлі школи. По дітях. Такою стає реальність, коли приходить "братська" Росія, - підкреслив у своєму зверненні до українців президент Володимир Зеленський.

За оцінками секретаря РНБО Олексія Данілова, у війні проти України РФ задіяла щонайменше 95% своїх батальйонно-тактичних групп.

Російські окупаційні війська понесли страшні втрати на Поліському, Сіверському, Слобожанському, Таврійському напрямку, а також в зоні проведення ООС.

Данілов повідомив, що українські військові та сили територіальної оборони перехопили ініціативу у ворога, але окупанти не полишають спроб оточити Київ та Харків та вийти на адміністративну межу Луганської та Донецької областей.

Усвідомлюючи слабкість власних позицій і з метою виграти час для передислокації і оновлення, ворог наносить інтенсивні авіаційні та ракетно-артилерійські удари по військових та цивільних об’єктах. Все це наслідок неспроможності Кремля досягнути своїх цілей в Україні військовими методами, що призвело до санкціонування Путіним методів неприховано терористичних. Про це свідчить, зокрема, використання санітарних автомобілів із символікою Червоного Хреста для перевезення озброєння і боєприпасів; перевдягнення насамперед російськими силами спеціальних операцій та десанту в українську військову форму, обстріли мирних районів, міст і сіл, - зазначив Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?