У Чернівецькій області ввели надзвичайну ситуацію - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

У Чернівецькій області ввели надзвичайну ситуацію - що важливо знати

У Чернівецькій області ввели надзвичайну ситуацію - що важливо знати
Джерело:  online.ua

З суботи, 14 березня, в Чернівецькій області введена надзвичайна ситуація. В області закрили гіпермаркети, супермаркети, ринки та торгові центри, за винятком продуктового сектора, а також обмежили рух маршрутних автобусів по області. Про жорсткі заходи в зв'язку з поширенням коронавірусу повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук, передає ONLINE.UA.

Надзвичайна ситуація в Чернівецький області буде діяти до 3 квітня. На таке рішення влада пішла через те, що не тільки в місті Чернівці, а в одному з районів області, були підтверджені випадки зараження коронавірусом.

"Ми обмежуємо режим роботи, тобто, закриваємо роботу всіх без винятку ринків за винятком лише продуктових секторів. Продукти харчування повинні бути доступні. Всі інші - будівельні гіпермаркети, супермаркети, торговельні центри буде закрито. Зрозумійте, що мова йде про життя і здоров'я людей" , - пояснив рішення Осачук.

Слід зазначити, що напередодні в Чернівецькій області госпіталізували з підозрою на коронавірус жінку, яка 8 березня повернулася з Італії, а також жінку з двома дітьми - у них також підозрюють інфекцію. Відомо, що буковинка з дітьми не була за кордоном, але вони контактували з особою, яка повернулася з Італії і була госпіталізована з підозрою на COVID-19.

Нагадаємо, в Україні на ранок 14 березня зафіксовано три випадки зараження коронавірусом. Мешканка Житомирської області, у якій була підтверджена інфекція, 13 березня померла. У зв'язку із загрозою поширення коронавіруса по країні в Україні введено карантин до 3 квітня - закрили дитячі садки, школи та університети, а також скасували розважальні масові заходи.

З 16 березня Україна закриває державний кордон з метою запобігання ввезенню в Україну коронавіруса з країн, де бушує епідемія. З 17 березня закривається авіасполучення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський екстрено звернувся до українців через коронавірус. Він закликав не панікувати і по можливості не виходити з дому на період карантину. Також український лідер нагадав всім громадянам, які перебувають за кордоном, що у них є три доби, щоб повернутися додому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?