У Чернівцях викрили мережу путінських пропагандистів: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

У Чернівцях викрили мережу путінських пропагандистів: з'явилися фото

У Чернівцях викрили мережу путінських пропагандистів: з'явилися фото
Джерело:  Думська

Служба безпеки України ліквідувала в Чернівцях антиукраїнську пропагандистську організацію "Захист прав національних меншин".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Думскую".

Читайте також: Укра їнський сепаратист розкрив дані про нову війну, яку готує Кремль
Відзначається, що організація була створена за участю одеського сепаратиста Артема Бузили, засудженого в 2015 році за створення проросійської "Бессарабської народної ради". Після відбування покарання Бузила поїхав в Росію. При цьому відомо, що сепаратист підтримує постійні контакти з оточенням радника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова.
В СБУ встановили, що ватажки організації за вказівкою уряду РФ популяризували ідеї "галицького сепаратизму", закликали до політичного та економічного від'єднання західних областей України, підтримували антиукраїнську політику Росії і угруповання ДНР-ЛНР.
В рамках справи про посягання на територіальну цілісність України СБУ провела обшуки за місцем проживання ватажка організації, вилучила гроші в іноземній валюті і техніку, за допомогою якої велося листування з російськими кураторами та проросійськими активістами, зокрема, з Артемом Бузилою. У мережі з'явилися скріншоти листування.


Фото: Артем Бузила


"Вилучені документи свідчать, що громадська організація планувала публічні заходи за участю окремих європейських політиків. На них повинні були говорити про порушення прав нацменшин, що нібито має місце в Україні, а також про необхідність надання їм автономії", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося листування Артема Бузили щодо дестабілізації ситуації в Білорусі.









Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?