У чому полягає причина генетичної бідності росіян — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

У чому полягає причина генетичної бідності росіян — Свідомі про несвідоме

У чому полягає причина генетичної бідності росіян — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Чому росіяни звикли жити у бідності та ніколи не використовують шанс побудувати багату й успішну країну обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук та академік Української академії наук Віталій Луньов.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук вирішив нарешті знайти відповідь на запитання, яке хвилює уже багато років усіх українців — чому більшість росіян живе у жахаючій бідності й навіть не соромиться цього.

Я, коли був у росії, ніколи не бачив там гарних домівок, дворів, білих хат... Чому росіяни ще з Київської русі ненавиділи нас? Чому вони не захотіли влитися в цю культуру? Що їм завадило? Що їх налякало? Це дійсно страх. Страх багатства? Там, де я бачив якусь гарну хату в росії, то там жив українець чи представник якоїсь іншої працьовитої нації. Який психологічний ефект не дає росії розвиватися? Вона є дуже багатою державою з дуже багатими ресурсами, в них є все. Але чому ж вони не хочуть на місцях працювати, розвиватися? — поцікавився Василь Мосійчук.

Генетична бідність росіян має декілька причин

За словами академіка Української академії наук Віталія Луньова, росіяни не мислять категоріями добробуту, якості життя, нормального суспільства, громадських прав, інституцій. Вони мислять категоріями імперства, однак й у ньому нічого не розуміють — це перша причина.

Друга причина полягає в тому, що все це у росії триває століттями. Спочатку кріпосне право, потім радянська влада. І неймовірно велика кількість чиновників, бюрократів, які ніколи не хочуть нічого змінювати. А простий народ жив і живе зараз в тому страху, що він буде покараний своєю ж владою. Тобто в них влада — це монстр, інструмент покарання, це механізм, який відсилає людей в табори, саджає їх в тюрми. Фактично багато з цього залишилося зараз. Концтаборів немає, але примус і диктат залишається, — пояснює Луньов.

Є також й третя причина. Справа в тому, що на теренах сучасної України протягом багатьох століть розвивалася європейська цивілізація.

Росіяни, здається, навіть уявлення не мають, що це таке.

Поїдьте до Львова. Це як не Україна. Бо це інший вимір, коли ви дивитеся на архітектуру. Я багато подорожував, вивчаючи західноєвропейську культуру на рівні вивчення релігії, якихось угрупувань, в тому числі субкультур та різних орденів. Коли приїжджаєш на Захід України, то відчуття, що ти потрапляєш в осередок західноєвропейської цивілізації. І це я ще навіть не згадую досягнення, які були в Києві та у містах поблизу Києва тисячоліття до нас. Українці завжди бачили, умовно кажучи, щось нормальне. Там, де була ідея добробуту, якості життя, цивілізаційності. Переважна кількість росіян цього ніколи не бачили. Це люди, які не мали і досі не мають можливості виїхати в інші країни, щоб подивитися, як живуть нормальні люди, — зазначає Луньов.

Читайте також: Страх, гнів та образа стали основою ненависті росіян до українців — академік Української академії наук Віталій Луньов

Росіяни звикли до тотальної бідності й нічого не планують змінювати

На переконання академіка Української академії наук, громадянам рф для щастя вистачає того, що їх не тероризує чинна влада.

Вони готові вірити у будь-які ідеї путіна та підтримувати усі його абсурдні плани, поки їх безпосередньо не чіпають.

Не уявляю, що при такому тиску, пропаганді, при таких амбіціях кремля, бідності населення і відсутності нормальної культурної цивілізації, можна було б кудись поїхати, щось побачити і втілити в себе. Я не впевнений в тому, що людина, яка в цьому живе, здатна на щось інше. А така соціальна ненависть стає інструментом виплескування того, що там відбувається, — підсумовує академік.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?