У Чорнобильській зоні нова пожежа - що відомо про загоряння
Категорія
Події
Дата публікації

У Чорнобильській зоні нова пожежа - що відомо про загоряння

У Чорнобильській зоні нова пожежа - що відомо про загоряння
Джерело:  online.ua

На території Чорнобильської зони відчуження виникли нові пожежі — після того, як там впоралися з попередніми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ДСНС та Ярослава Ємельяненка — члена Громадської Ради у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

За словами останнього, причиною нового загоряння стала буря на Київщині.

"Пісчана буря 16.04 роздмухує осередки тління до відкритого вогню в багатьох місцях. Також є нові займання на території Біосферного заповідника неподалеку Дитяток", - зазначив Ємельяненко.

Він додав, що сподівається на миттєву реакцію держави на тлі нещодавніх пожеж.

Водночас нові пожежі підтвердили рятувальники. Вони продовжували гасити осередки тління у четвер, 16 квітня.

"Разом з тим, внаслідок шквальних поривів вітру у другій половині дня відбулося ускладнення обстановки і з’явилися нові три осередки тління, які не є масштабними та не мають загрозливого характеру", - заявили в ДСНС.

Наразі у Корогодському, Дитятківському, Паришівському, Денисовицькому лісництвах працює загін служби.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці NASA оприлюднили світлини пожеж у Чорнобильській зоні з космосу. На фото можна побачити масивний шлейф диму, який шириться з осередків полум'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?