У День пам'яті та примирення Гройсман нагадав про величезну ціну, яку заплатила Україна
Категорія
Політика
Дата публікації

У День пам'яті та примирення Гройсман нагадав про величезну ціну, яку заплатила Україна

У День пам'яті та примирення Гройсман нагадав про величезну ціну, яку заплатила Україна

У День пам’яті та примирення, коли у всьому світі вшановують жертв Другої світової війни, прем’єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що розв’язанню війни не може бути виправдань.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

"Друга світова війна забрала десятки мільйонів людських життів, знищила тисячі міст та населених пунктів, залишила глибокі травми у багатьох народів світу. Жодна мета не може слугувати виправданням для розв’язання війни, немає таких цінностей, заради яких можна жертвувати людськими життями", - підкреслив він.

Також Гройсман нагадав, що український народ, як ніхто інший, знає ціну навалі нацизму.

Читайте також: Ми є, тому що їх немає: до Дня пам'яті та примирення випустили ролик з дітьми

"Мільйони українців були знищені, закатовані, перевезені на чужину. На нашій землі відбувалися одні з найтрагічніших подій тієї страшної війни. За перемогу над нацизмом ми заплатили величезну ціну, яку важко осмислити і неможливо уявити", - додав прем’єр.

За його словами, для об’єктивного визначення втрат історикам ще доведеться провести велику роботу, враховуючи появу нових фактів раніше невідомих сторінок тих подій. У той же час, керівник уряду запевнив, що світ завжди пам’ятатиме про внесок українського народу у перемогу над нацизмом.

"У ці дні ми вшановуємо усіх, хто на полях війни наближав мир, хто боровся проти тоталітарних ідеологій, хто поклав життя за свободу своєї родини, свого народу, своєї батьківщини. У День пам'яті та примирення і великої перемоги ми схиляємо голову перед усіма жертвами Другої світової війни. Пам'ять про них завжди буде жити у наших серцях. І вона повинна стати запорукою того, що ця жахлива для всього людства трагедія більше ніколи не повториться", - резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українські історики нагадали, що Україна під час Другої світової війни відрядила майже 7 мільйонів українців у армії семи різних країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?