У день пам'яті жертв Голокосту в Києві влаштували акт вандалізму
Категорія
Україна
Дата публікації

У день пам'яті жертв Голокосту в Києві влаштували акт вандалізму

У день пам'яті жертв Голокосту в Києві влаштували акт вандалізму
Джерело:  online.ua

У Бабиному Яру група молодих людей в день пам'яті жертв Голокосту спалила прапор Ізраїлю.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КМДА.
У зв'язку з цим мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів з тим, щоб вандали якомога швидше були знайдені і притягнуті до відповідальності.
«Група молодих людей, як зафіксували камери відеоспостереження, в Бабиному Яру біля пам'ятника «Менора» спалила прапор держави Ізраїль. Сталося це в національний день пам'яті і скорботи єврейського народу, коли євреї всього світу згадують 6 мільйонів жертв нацизму, яких знищили під час Другої світової війни. Неприпустимо, щоб з пам'яті жертв знущалися. І ще в місці, яке знають у світі як один із символів страшного злочину фашизму - в Бабиному Яру, де винищили десятки тисяч людей різних національностей, більшість з яких були євреї», - підкреслив мер Києва.
Віталій Кличко підкреслив, що пам'ять про жертви треба поважати, щоб подібних трагедій людства більше не повторилося. Також зазначив, що київська влада планує створити в Бабиному Яру Меморіал пам'яті жертв Голокосту.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху зробив вкрай суперечливу заяву, звинувативши в розпалюванні Голокосту муфтія Єрусалиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?