У деокупованому Херсоні знайшли ще одне масове поховання людей
Категорія
Україна
Дата публікації

У деокупованому Херсоні знайшли ще одне масове поховання людей

У деокупованому Херсоні знайшли ще одне масове поховання людей
Джерело:  online.ua

У Херсоні на кладовищі в поселенні геологів знайдено 36 могил, зокрема з тілами українських військовослужбовців. Також у селі Правдино Херсонського району виявлено поховання шести тіл зі слідами тортур.

Джерело: заступник голови МВС України Євген Єнін в етері Всеукраїнського телемаратону.

У Херсоні знайдено масове захоронення людей

За словами Єніна, у селі Правдино Херсонського району знайдено поховання шістьох людей на подвір’ї приватного будинку. Тіла мають ознаки тортур та вогнепальні поранення. Виявлені трупи були ексгумовані та направлені на судмедекспертизу.

Ще 36 могил знайдено на кладовищі в поселенні геологів в Херсоні. Там масове захоронення, де є й тіла військовослужбовців Збройних Сил, зокрема, й ТрО, – повідомив правоохоронець

Євген Єнін додав, що загалом за період окупації Херсонщини до моргів поступило близько 700 тіл, із яких приблизно 100 – із тілесними ушкодженнями, отриманими унаслідок військових дій.

Російські окупанти просто скаженіли. І досить часто чинили насильство проти цивільних, хизуючись цим, висилаючи фото і відео рідним в росію, викладаючи в соцмережі. Але це в подальшому буде інструментом у формуванні доказової бази щодо вчинених ними воєнних злочинів. На превеликий жаль, той жах, який ми вже побачили на звільненій території Херсонщини, може бути лише невеличкою частиною того, що відкриється нам після звільнення решти окупованих територій, – зазначив перший заступник міністра.

Ексгумація тіл у місті Ізюм на Харківщині

Єнін також повідомив про результати ексгумації тіл вбитих росіянами людей в Ізюмі.

Із місць поховань вилучено понад 450 тіл загиблих: це близько 200 тіл чоловіків, дещо більше тіл жінок, понад 20 тіл військових, семеро дітей і останки 12 осіб, стать, вік і особистість яких не можливо визначити. Попередньо встановлено, що серед цих осіб є ті, хто загинув від насильницької смерті: вогнепальних поранень, вибухових травм. Ознаки катувань було виявлено щонайменше у 40 осіб, – наголосив Єнін.

За його словами, поліція провела огляди 450 трупів, призначено таку ж кількість судово-медичних експертиз для встановлення причин смерті, наявності тілесних ушкоджень, а також особливих ознак, що можуть бути використані як додатковий фактор при ідентифікації тіл.

Євген Єнін підкреслив, що досудове розслідування триває.

Правоохоронцями проводяться всі необхідні слідчі дії і заходи, спрямовані, як на ідентифікацію тіл, так і встановлення обставин, за яких ці особи загинули, та винних у цих жахливих воєнних злочинах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?