У Державній службі зайнятості пояснили, які послуги може отримати роботодавець
Категорія
Україна
Дата публікації

У Державній службі зайнятості пояснили, які послуги може отримати роботодавець

У Державній службі зайнятості пояснили, які послуги може отримати роботодавець
Джерело:  online.ua

У Державній службі зайнятості України заявили, що найважливіший клієнт для них - роботодавець, і пояснили, які послуги він може отримати.
Про це заявили в ДСЗУ.
"Не дивлячись на те, що більшість клієнтів Служби - це пошукачі роботи, найбільш важливим клієнтом є, все-таки, роботодавець. Тому що саме роботодавець створює робочі місця. І хоча Державна служба зайнятості останнім часом орієнтована більше на модернізацію, ключовою послугою для роботодавців була і залишається послуга з підбору кваліфікованих співробітників", - пояснили в ДСЗУ.
Здавалося б, підбір персоналу - процедура більш ніж стандартна, але Служба взяла на озброєння ще й формат так званих "потокових співбесід". Іншими словами, служба організовує подію для конкретного роботодавця і запрошує туди тих, хто шукає роботу і відповідає зазначеним критеріям. Таким чином роботодавець за один день може укомплектувати велику кількість вакансій.
"Дня нас важлива універсальність, і ми її всіляко розвиваємо. Для прикладу, знайти собі працівника через Службу зайнятості можуть як невеликі підприємства зі штатом всього в дві людини, так і великі промислові заводи. Для нас немає обмежень щодо кількості працівників, яких необхідно підібрати. Підприємство "СЄ Борднетце Україна", яке спеціалізується на кабельних мережах для автомобілів "Фольксваген" і "Ауді", працевлаштувало за 3 роки спільно з ДЗС 1576 чоловік. Це тільки вибірковий приклад", - розповів заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.



Сергій Кравченко


Крім того, Служба може взяти на себе навчання працівників під замовлення конкретного роботодавця. За словами представників ДСЗУ, в підпорядкуванні Служби діють 11 Центрів професійно-технічного навчання. Якщо роботодавцю в конкретний час необхідна конкретна кількість нових працівників, які відповідають визначеним ним критеріям, Служба навчить для нього працівників. Таким чином, за 10 місяців поточного року вже було навчено більше 32 тисячі претендентів роботи.


Також роботодавці можуть звернутися до Служби за підбором працівників на громадські роботи. З початку 2016 року єдиний соціальний внесок від заробітної платні працівників зменшений з майже 37,5% до 22%. Незважаючи на це, саме оплата ЄСВ є головною причиною не виводити заробітні платні з тіні. У Службі зайнятості можна отримати пільги на цей внесок.


Такі пільги передбачені в разі працевлаштування учасників АТО. Працевлаштування військових, які повернулися з війни на Сході, сьогодні, на жаль, стало окремою серйозною проблемою для країни. Роботодавці часто бояться брати на себе зайву відповідальність. Стаття 26 Закону "Про зайнятість населення" дає додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню цієї категорії громадян. Роботодавцю, який працевлаштовує на нове місце (за направленням Державної служби зайнятості) таких людей терміном не менше двох років, щомісяця протягом року компенсують фактичні витрати в розмірі ЄСВ.


Така компенсація роботодавцю виплачується в разі працевлаштування особи, яка виховує самотужки дитину віком до 3 років, молодої людини, яка тільки закінчила навчальний заклад, й інших громадян (список визначено в статті 14 Закону "Про зайнятість населення").


Болючою темою також є працевлаштування переселенців. Незліченна кількість цінних працівників, якими вони були в рідних містах, залишилися без роботи на новому місці. Знайти роботу переселенцю іноді буває дуже складно. Тому, за словами представників ДСЗУ, урядом було прийнято Постанову №696, яка робить працевлаштування людей з числа переселенців дуже вигідним. Держава обіцяє: якщо роботодавець створить для переселенця нове робоче місце і візьме його на роботу за направленням служби зайнятості, то протягом року отримуватиме компенсацію за виплату заробітної плати. Головна вимога - термін працевлаштування повинен перевищувати термін виплати, - пояснив Сергій Кравченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?