У Дніпрі пройшла потужна облава на поліцейських-розтратників: з'явилося яскраве відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Дніпрі пройшла потужна облава на поліцейських-розтратників: з'явилося яскраве відео

У Дніпрі пройшла потужна облава на поліцейських-розтратників: з'явилося яскраве відео
Джерело:  online.ua

Керівництво поліції охорони в Дніпропетровській області викрито у розтраті на суму понад 1,5 мільйона гривень.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції.


У відомстві зазначають, що співробітниками поліції охорони в області було проведено більше десятка обшуків і вилучено підтверджувальну документацію.


Оперативники з'ясували, що посадові особи тодішнього Управління державної служби охорони (УДСО) при Головному управлінні міністерства внутрішніх справ в Дніпропетровській області на протязі тривалого часу систематично здійснювали розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах.


"Так, керівництво підрозділу навмисно купувало у приватних організацій обладнання для охоронної діяльності за завищеними цінами. Таким чином, тільки за півроку таких угод чиновники переплатили майже 900 тисяч гривень державних коштів", - сказано в повідомленні.


Крім того, за даними Національної поліції, в ході укладання договорів про надання охоронних послуг керівники УДСО свідомо занижували їх собівартість, в результаті чого за той же період державою недоотримано 735 тисяч гривень.


"У той же час посадові особи служби, попередньо змовившись з власниками комерційних підприємств, здійснювали закупівлі паливно-мастильних матеріалів без проведення обов'язкових конкурсних торгів", - також зазначили в Нацполіціі.


Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури було розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).


"У ході проведення 12 санкціонованих обшуків у службових кабінетах діючих співробітників керівної ланки УПО і за місцем проживання колишніх керівників підрозділу виявлено підтверджувальна фінансово-господарська документація, а також незареєстрована зброю і патрони», - повідомили у відомстві.


«Вилучені документи будуть направлені на проведення судово-бухгалтерської експертизи, за результатами якої буде дано правову оцінку діям посадових осіб", - додали в поліції.



Як повідомляв ONLINE.UA,  прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган опублікувала інфографіку, на якій показано, як розкрадалася українська армія в період правління побіжного президента України Віктора Януковича і екс-президентів країни Віктора Ющенка і Леоніда Кучми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?