У ДНР-ЛНР підтвердили місцезнаходження менше половини українців зі списку заручників
Категорія
Події
Дата публікації

У ДНР-ЛНР підтвердили місцезнаходження менше половини українців зі списку заручників

У ДНР-ЛНР підтвердили місцезнаходження менше половини українців зі списку заручників
Джерело:  interfax.com.ua

У так званих ДНР і ЛНР підтвердили місцезнаходження тільки близько 50-ти чоловік з  121-го, зазначеного в списку заручників.


Про це в ході розмови з журналістами заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Читайте також: Соратник Яроша: Я говорив полоненому росіянину - ми тебе зваримо і з'їмо


"На сьогоднішній день в цьому списку 121 заручник, це цивільні і військові. На жаль, представники ОРДО і ОРЛО підтверджують тільки близько 50 осіб з цього списку, ми знаємо місцезнаходження 70 осіб. Нам треба домогтися підтвердження місцезнаходження всіх, кого ми знаємо", - підкреслила Геращенко.


Також вона зазначила, що бойовики, в свою чергу, вимагають від України передачі близько 600 осіб: "Серед яких є кілька десятків тих, хто не має ніякого відношення до конфлікту на Донбасі, понад 50 тих злочинців, які скоїли надважкі злочини проти України і не потрапляють під амністію, і є кілька сотень тих, хто не бажає переміщатися на окуповані території".


Представниця України в Тристоронній переговорній групі назвала відсутність політичної волі РФ на здійснення обміну полоненими ключовою проблемою.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Генпрокурор Юрій Луценко пояснив, що заарештованих бойовиків так званих ДНР-ЛНР утримують під слідством без пред'явлення звинувачень для здійснення обміну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?