У ЄС офіційно розкритикували скандальну пропозицію Макрона щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС офіційно розкритикували скандальну пропозицію Макрона щодо РФ

У ЄС офіційно розкритикували скандальну пропозицію Макрона щодо РФ
Джерело:  online.ua

Група держав зі східного флангу ЄC публічно розкритикувала скандальну пропозицію французького лідера Еммануеля Макрона щодо того, що з Росією потрібно обговорити "гарантії безпеки" для країни-агресорки.

Джерело:  Reuters

ЄС критикує пропозицію Макрона щодо гарантій безпеки для Росії

Як вдалося дізнатися журналістам від своїх інсайдерів, 12 грудня група держав офіційно висловила невдоволення та пояснила офіційному Парижу свою позицію щодо заяви президента Франції про те, що міжнародній спільноті потрібно подумати, як задовольнити потребу країни-агресорки в "гарантіях безпеки", якщо Кремль погодиться на переговори про припинення війни в Україні.

Головуюча у Раді ЄС Чехія допомогла офіційно оформити цей демарш, до якого – за словами двох дипломатів – приєдналися держави Балтії, Польща та Словаччина, можливо і Чехія. Агентству поки не вдалося отримати офіційні підтвердження чи спростування цих деталей, - йдеться в повідомленні.

Як стверджують анонімні джерела, Чехія декілька днів тому передала офіційному Брюсселю проєкт демаршу.

У ньому зверталася увага на те, що усі попередні дії команди Путіна щодо європейської безпекової архітектури мали на меті розколоти й ослабити Європу. Окрім того, Чехія нагадала, як розвивався діалог з офіційною Москвою щодо питань безпеки, починаючи з акту про співпрацю Росії і НАТО 1997 року і до обговорень, які Москва ініціювала перед відкритим нападом на Україну, наприкінці 2021 року.

Фінальну версію документу Чехія та ще декілька членів Євросоюзу направили у французьке дипломатичне відомство.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?