У ЄС прийняли нове рішення щодо боєприпасів для України
Категорія
Світ
Дата публікації

У ЄС прийняли нове рішення щодо боєприпасів для України

У ЄС прийняли нове рішення щодо боєприпасів для України
Джерело:  online.ua

1 червня Європарламент підтримав законопроект про збільшення європейського виробництва боєприпасів і ракет для України.

Джерело: Європарламент

Європарламент погодив пришвидшення виробництва боєприпасів

У заяві Європарламенту зазначається, що закон має на меті прискорити доставку боєприпасів і ракет в Україну та допомогти державам-членам поповнити свої арсенали.

Запроваджуючи цільові заходи, включаючи фінансування у розмірі 500 мільйонів євро Закон про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) має на меті збільшити виробничі потужності ЄС для вирішення поточної нестачі оборонної продукції, зокрема, боєприпасів класу «земля-земля» та артилерійських боєприпасів, ракет та їх компонентів.

Зазначається, що Європейська комісія визначатиме та постійно відстежуватиме наявність цих оборонних продуктів, їхніх компонентів та відповідної сировини.

Законопроєкт встановлює механізми, принципи та тимчасові правила для забезпечення своєчасної та тривалої доступності цієї оборонної продукції для її покупців у Європейському Союзі.

Закон було прийнято 446 голосами, проти - 67,112 утрималися.

ЄС підсилить оборонну промисловість

Тепер депутати Європарламенту розпочнуть переговори з Радою з метою досягнення політичної угоди, за яку депутати Європарламенту потім проголосують на пленарному засіданні в липні.

Водночас євродепутати розпочали роботу над підсиленням європейської оборонної промисловості за допомогою спільного Закону про закупівлі (EDIRPA).

Це дозволить підтримати співпрацю між державами-членами на етапі оборонних закупівель для заповнення найбільш нагальних і критичних прогалин.

Нагадаємо, що 5 травня Рада ЄС виділила мільярд євро на закупівлю для України 155-мм боєприпасів та ракет, за потреби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?