У ЄС розповіли про "швидке скасування" безвізового режиму з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС розповіли про "швидке скасування" безвізового режиму з Україною

У ЄС розповіли про "швидке скасування" безвізового режиму з Україною

Єврокомісія пропонує впровадити механізм швидкої зупинки безвізового режиму,  який незабаром може отримати і Україна.
Про це заявив віце-президент ЄК Франс Тіммерманс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
"Після тривалих дискусій з країнами-членами ми пропонуємо посилити механізм припинення безвізового режиму для всіх країн, з якими він діє. Механізм буде легше використовувати на підставі можливих причин для призупинення безвізового режиму і прискорення цього процесу", - зазначив він.
Таким чином, нова процедура буде поширюватися також на Україну - після того, як ЄС завершить надання Києву безвізового режиму.
За словами Тіммерманс, Єврокомісія також зможе запустити процес припинення безвізового режиму з власної ініціативи.
Ця пропозиція ЄК має бути опублікована, а після цього схвалена Європейським Парламентом та Радою Євросоюзу (орган, в якому представлені уряди всіх країн-членів Євросоюзу - Ред.).
У той же час поки неясно, чи йде мова про вже узгоджені пропозиції чи тільки про початок його розробки.
Як відомо, раніше віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в ЄС є дискусія щодо процедури тимчасового призупинення безвізового режиму для будь-якої окремо взятої держави.
"Це не має прив'язки до України - мова йде про єдиний механізм по відношенню до всіх країн, включно з балканськими державами. Через міграційну кризу держави ЄС всерйоз замислюються над цим", - зазначила вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, 20 квітня Єврокомісія оголосила про подачу законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?