У ЄС ухвалили довгоочікуване рішення в справі безвізу з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС ухвалили довгоочікуване рішення в справі безвізу з Україною

У ЄС ухвалили довгоочікуване рішення в справі безвізу з Україною
Джерело:  online.ua

Депутати Європейського парламенту проголосували за законопроект про введення механізму призупинення безвізового режиму між країнами Європейського Союзу з країнами, які не є членами ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європарламенту.
Відзначається, що голосування відбулося на засіданні 15 грудня, «за» проголосували 485 депутатів, 132 були проти, утримався 21 євродепутат.
Раніше Комітет постійних представників країн ЄС (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, узгоджений з Європейським парламентом, з приводу механізму призупинення безвізового режиму, без прийняття якого поки неможливе скасування віз при відвідуванні країн ЄС для громадян України.

Читайте також: Європейська гостя Порошенка розповіла про безвіз, в мережі сумно сміються: з'явилося відео
Законопроект про введення механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами затвердив також ключовий Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE), відзначає « Європейська правда ».
Як повідомляв ONLINE.UA, в ЄС заявили, що за допомогою механізму припинення «безвізу» передбачається можливість скасування безвізового режиму з країнами, в політиці яких відбувається розворот в реформах. Без ухвалення механізму припинення Україна не може отримати безвізовий режим з ЄС.
Раніше Європейський парламент переніс ухвалення рішення про надання Україні безвізового режиму на 1 лютого 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?