У ЄС ухвалили сенсаційне рішення щодо російської пропаганди
Категорія
Світ
Дата публікації

У ЄС ухвалили сенсаційне рішення щодо російської пропаганди

У ЄС ухвалили сенсаційне рішення щодо російської пропаганди
Джерело:  online.ua

Європейський парламент прийняв запропоновану польським депутатом Ганною Фотигою резолюцію про протидію ворожій Євросоюзу російській пропаганді, яка в документі фактично прирівняна до пропаганди ІДІЛ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
У документі говориться, що ворожа Євросоюзу пропаганда, яка виходить із Росії, є частиною "гібридної війни" і націлена на те, щоб "спотворити правду, посіяти сумніви і ворожнечу між країнами союзу, послабити стратегічну єдність ЄС і його північноамериканських партнерів, паралізувати процес прийняття рішень, дискредитувати інститути ЄС і трансатлантичне партнерство".
У резолюції також сказано: "Європарламент визнає, що російський уряд агресивно використовує цілий спектр засобів і інструментів ... для атак на демократичні цінності, для розколу Європи, для забезпечення підтримки всередині країни і створення враження про розбіжності між країнами Східного сусідства і ЄС".
Серед таких інструментів в документі називаються: "Аналітичні центри та спеціальні фонди ("Русский мир"), спеціалізовані установи (Росспівробітництво), багатомовні телевізійні канали (наприклад, Russia Today), так звані інформаційні агентства і мультимедійні сервіси ("Супутник"), транскордонні громадські та релігійні групи, (...) соціальні мережі і інтернетівські "тролі".

Читайте також: Пропагандист ський фільм Стоуна "Україна у вогні": в мережі вказали на цікаву деталь
Серед інших джерел пропаганди, яким, як сказано в резолюції, повинен протистояти Євросоюз, називаються терористичні організації "Аль-Каїда" і "Ісламська держава" (ІДІЛ).
Ці екстремістські організації, зазначається в документі, "ведуть активні пропагандистські кампанії з метою скомпрометувати європейські цінності і інтереси".
Резолюція закликає країни, головуючі в ЄС в порядку ротації, завжди включати "стратегічну комунікацію" в програми свого головування, а компетентні служби ЄС - ефективно стежити за джерелами фінансування спрямованої проти ЄС пропаганди.
Європарламент також закликає виконавчі структури ЄС представити законодавчі ініціативи для більш ефективної протидії пропаганді Росії, «Ісламської держави» та інших екстремістських організацій.
Як повідомляв ONLINE.UA, російська письменниця і блогер Тетяна Мей на прикладі історії своєї подруги іронічно розповіла, як боротися з путінською пропагандою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?