У ЄС увірвався терпець після нових провокацій команди Путіна - що вирішили
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС увірвався терпець після нових провокацій команди Путіна - що вирішили

У ЄС увірвався терпець після нових провокацій команди Путіна - що вирішили
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу вперше застосувала режим санкцій за кібератаки, підтримавши рішення про замороження активів ГРУ РФ, а також розвідок Китаю та Північної Кореї. Варто звернути увагу на те, що ще в лютому з'явилася інформація, що Євросоюз може ввести санкції проти структур, пов'язаних з Росією і Китаєм, а також кількох приватних осіб за кібератаки. Ще тоді наголошувалося, що ці заходи можуть стати першим випадком застосування режиму кіберсанкцій ЄС, який зокрема передбачає заборону на в'їзд і заморожування активів. Однак лише в липні 2020 року, після декількох гучних міжнародних скандалів, у ЄС остаточно увірвався терпець. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву журналіста Рікарда Джозвяка.

"Посли ЄС сьогодні ухвалили рішення про заморожування активів російської військової розвідки ГРУ і розвідувальних служб Китаю та КНДР у зв'язку з кібератаками WannaCry, NotPetya і Cloud Hopper. Також будуть введені візові заборони і заморожування активів 6 російських і китайських чиновників", - зазначив іноземний журналіст.

Не можна також забувати про те, що Рада ЄС продовжила до 18 травня 2021 року дію режиму санкцій у відповідь на злочинну кібердіяльність.

"Витік даних, крадіжка інтелектуальної власності, атаки на ІТ-інфраструктуру та викрадення секретної інформації можуть у майбутньому призвести до того, що ЄС накладе санкції на відповідальних за такі дії іноземних юридичних та фізичних осіб", - наголосили в ЄС.

Що важливо розуміти, санкції можуть бути спрямовані на тих, хто вчиняє ці види кібердіяльності в будь-якому місці, незалежно від їхньої національності та місцеперебування.

"Основною метою залишається стримування і реагування на кібератаки, спрямовані проти ЄС або його держав-членів. Обмежувальні заходи включають заборону на в'їзд осіб до ЄС і заморожування активів фізичних і юридичних осіб. Крім того, фізичним і юридичним особам ЄС заборонено надавати кошти тим, хто включений до переліку" - пояснили у Раді ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що палата представників США схвалила поправку,  яка передбачає нові санкції щодо компаній, які допомагають Росії завершити будівництво спірного газопроводу "Північний потік-2" до Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?