У ЄС відреагували на вимогу Путіна щодо оплати газу рублями
Категорія
Економіка
Дата публікації

У ЄС відреагували на вимогу Путіна щодо оплати газу рублями

У ЄС відреагували на вимогу Путіна щодо оплати газу рублями
Джерело:  online.ua

24 березня прем’єр-міністр Словенії Янез Янша звернув увагу на те, що жодна європейська країна не платитиме Росії за поставлений газ в рублях, оскільки навіть не знає, як ці гроші виглядають. З такою заявою він виступив перед самітом ЄС у Брюсселі.

Джерело: "ЄП"

Влада ЄС відповіла на вимогу Путіна щодо газу

Не думаю, що хтось в Європі справді знає, як виглядає рубль. Ніхто не платитиме в рублях, - наголосив Янез Янша.

За словами політика, питання ембарго на газ і нафту наразі обговорюється, однак також важливим є позбавлення залежності від російських енергоносіїв.

Сьогодні, я думаю, ми офіційно підтвердимо наші зобов’язання про те, що ЄС повинен зменшити свою залежність від російської енергетики якомога швидко. Це не станеться за одну ніч, моя країна також частково залежна, але ми це підтримуємо. Якомога швидше означає протягом наступного місяця, інакше ми даємо гроші на російську військову машину, - зазначив прем’єр-міністр Словенії.

Вимогу Володимира Путіна також прокоментував прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо. Останній попередив: якщо офіційна Москва вимагатиме від європейських країн платити за постачання газу в рублях, ціна також має бути переглянута.

Зі своєю пропозицією також виступила прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас. Вона вважає,що гроші, які ЄС акумулює на рахунку для сплати за російський газ, можуть використати для репарацій Україні.

Кая Каллас (фото — kajakallas.ee)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?