У ЄС запропонували спосіб прискорити вступ України у блок
Категорія
Світ
Дата публікації

У ЄС запропонували спосіб прискорити вступ України у блок

У ЄС запропонували спосіб прискорити вступ України у блок
Джерело:  online.ua

Депутат Європарламенту, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс виступив із пропозицією створити новий формат, який буде працювати над пришвидшення інтеграції України у ЄС - на кшталт формату "Рамштайн". До нього можуть долучитися також й інші країни, які хочуть стати членами блоку.

Джерело:  сайті  фракції Європейської народної партії

У ЄС пропонують створити "Інтеграційний Рамштайн" для вступу України та інших країн в ЄС

Коли Захід усвідомив, що постачання зброї в Україну є нашим стратегічним інтересом, ми створили "Військовий Рамштайн". Наразі уже очевидно, що для майбутнього європейської геополітичної безпеки нам також необхідно без зволікань створити "Інтеграційний Рамштайн" або "Рамштайн розширення", - наголошує Андрюс Кубілюс.

На переконання європейського політика, геополітична інтеграція України на Захід є не менш важливою, ніж танки та винищувачі для Збройних сил нашої країни.

Він також звернув увагу на те, що офіційни Брюссель повинен створити особливу стратегію, яка може отримати назву "Сила розширення і розширення сили демократії".

За словами Кубілюса, що вона повинна охоплювати не лише Україну, але й інші країни Східного партнерства, а також західнобалканський регіон. Євродепутат вважає, що Заходу й цього разу вдасться консолідувати свої зусилля для реалізації цього амбітного плану.

Чому путін боїться вступу України у ЄС

Окрім того, політик пояснив, що стало однією з причин початку війни РФ проти України.

Путін бореться проти такої геополітичної перспективи інтеграції України, тому що боїться успіху України. Він боїться, що такий надихаючий приклад може зруйнувати кремлівський режим. Саме тому нам потрібно мати стратегію, як не дозволити Путіну перемогти в його стратегії протидії інтеграції України, - переконаний колишній прем’єр-міністр Литви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?