У ЄС знову пригальмували питання безвізового режиму з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС знову пригальмували питання безвізового режиму з Україною

У ЄС знову пригальмували питання безвізового режиму з Україною

Європарламент знову відклав розгляд питання про безвізовий режим з Україною.
Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Deutche Welle, передає ONLINE.UA.
За словами джерела, рекомендації Єврокомісії щодо безвізового режиму з Україною буде розглядати комітет громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ Європарламенту, який відмовився назвати дату першої дискусії з цього питання.
"Саме наш комітет матиме справу з пропозицією про впровадження безвізового режиму з Україною, яку надіслала Єврокомісія, проте хто саме буде доповідачем з цього питання, ще не визначено", - повідомили в секретаріаті, зазначивши, що доповідач буде призначений "в найближчі тижні" .
Найближчі засідання комітету мають відбутися 23, 24 і 30 травня. Передбачається, що візове питання буде обговорюватися в один з цих днів, оскільки остаточний порядок засідань комітету, згідно з регламентом, публікується за один-два дні до початку засідання.
Як відомо, після призначення доповідача і комітетських слухань щодо пропозиції Єврокомісії з українського питання, відповідна резолюція повинна бути розглянута і схвалена Європарламентом.
Крапку в безвізовому режимі з Україною має поставити рішення Ради ЄС.
Як повідомляв ONLINE.UA, 20 квітня Європейська комісія запропонувала Європарламенту і Раді Європейського союзу скасувати візи для громадян України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?