У Європі готують масштабну відповідь на російську загрозу - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі готують масштабну відповідь на російську загрозу - що відбувається

У Європі готують масштабну відповідь на російську загрозу - що відбувається

Сполучені Штати планують провести у Східній Європи військові навчання, які за масштабом не порівняти з іншими за останні 30 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами генерал-майора Беррі Сігуна, близько 20 тисяч спеціально перекинутих у ЄС американських військовослужбовців братимуть участь у маневрах навесні 2020 року.

Командувач операцій НАТО з військового штабу пояснив, центр навчань - Німеччина. Спочатку американський корпус прибуде до Бельгії та Нідерландів. Пізніше через територію ФРН його перекинуть до Польщі та східних рубежів Альянсу.

На сході корпус з'єднається з американцями та іншими силами НАТО, які вже присутні у регіоні. Загалом учасниками стануть 37 тисяч військовослужбовців.

Згідно з наявними даними, головна мета навчань - демонстрація російському агресору неможливості повторення кримського вторгнення 2014 року.

Слід нагадати про нещодавні литовські навчання НАТО. Їхніми учасниками стали солдати з 11 країн Альянсу. Вони опрацювали операції, спрямовані на оборону та можливий наступ.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині листопада російські військові сили провели масштабні навчання біля узбережжя окупованого Криму. До маневрів залучили десятки кораблів ВМФ РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?