У Європі назвали несподівані терміни безвізового режиму для України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Європі назвали несподівані терміни безвізового режиму для України

У Європі назвали несподівані терміни безвізового режиму для України
Джерело:  online.ua

Європарламент може провести голосувати за впровадження безвізового режиму з Україною та Грузією у вересні 2016 року, а не влітку, як очікувалося раніше.
Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на повідомлення журналіста Радіо Свобода Рікарда Йозвяка в twitter.
"Голосування в Європарламенті за безвізовий режим для України і Грузії може пройти в липні, проте це буде складно. Вересень - більш ймовірно", - зазначив він.
Нагадаємо, 20 квітня Єврокомісія оголосила про подачу законодавчої пропозиції щодо візової лібералізації для України.
За процедурами Євросоюзу, після цього пропозиція Єврокомісії має пройти тривалу процедуру узгодження: між країнами-членами Євросоюзу і на рівні Європарламенту.
Процедура підготовки та розгляду документа в Європарламенті займає не менше місяця (зокрема повинен бути призначений доповідач і відбуваються дебати та слухання).
Після схвалення в Європарламенті він повинен бути затверджений Радою Євросоюзу.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше єврокомісар з питань міграції та внутрішніх справ  Дімітріс Аврамопулос висловлював припущення про те, що безвізовий режим ЄС з Україною може запрацювати вже до літа 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?