У Європі обурилися словами екс-мера Лондона про Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Європі обурилися словами екс-мера Лондона про Україну

У Європі обурилися словами екс-мера Лондона про Україну
Джерело:  interfax.com.ua

Європейські опоненти екс-мера Лондона і впливового британського політика Бориса Джонсона обурилися тим, що він поклав часткову відповідальність за український конфлікт на ЄС.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Якщо вам потрібен приклад поспішних рішень у зовнішній політиці ЄС і претензій ЄС на проведення зовнішньої оборонної політики, яка привела до реальних проблем, то подивіться на те, що сталося в Україні", - заявив напередодні Джонсон у своїй промові на підтримку виходу Великобританії з ЄС.
"Що мене зараз турбує, так це претензії ЄС на проведення зовнішньої і оборонної політики, яка підриває НАТО", - додав політик.
"Все, що ЄС робить в цьому питанні, це вносить плутанину, і ми бачили це на Балканах", - зазначив він.
За повідомленням британських ЗМІ, на Даунінг-стріт дали зрозуміти, що не згодні з такою оцінкою української кризи.
Зі свого боку екс-міністр закордонних справ Великобританії сер Джек Строу підкреслив: "Якщо потрібні були подальші докази необережної зневаги нашою безпекою з боку прихильників виходу (Великобританії з ЄС - Ред.), то, будучи апологетом Путіна, Джонсон їх надав".
Схожу думку висловив і колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт.
"Мені шкода це говорити, але Джонсон повністю ігнорує факти, що стосуються України, ЄС і Росії. Він - апологет Путіна", - написав політик у своєму мікроблозі в Twitter.
Сам Джонсон назвав подібну критику на свою адресу негідною.
Нагадаємо, політичний експерт Євген Магда повідав про найсмішніші випадки перемогобісся, що насаджується режимом президента Росії Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?