У Європі прийнято гучні резолюції по виборам на Донбасі і агресії Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Європі прийнято гучні резолюції по виборам на Донбасі і агресії Росії

У Європі прийнято гучні резолюції по виборам на Донбасі і агресії Росії

Парламентська асамблея Ради Європи

 прийняла дві надважливі резолюції щодо України, в яких війна на Донбасі названа "російською агресією", а проведення виборів на окупованих територіях визнано неможливим; крім того, ПАРЄ визнали військове вторгнення Росії в Криму і на Донбасі.


Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ

Ірина Геращенко

, передає ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.


За її словами, під час обговорення депутати ПАРЄ назвали ці резолюції "історичними".
На засіданні було обговорено звіт чеського депутата Христини Зеленкової "Політичні наслідки російської агресії в Україні", за який проголосували 73 члени ПАРЄ, а також звіт німецького політика Маріелли Веккьо "Засоби правового захисту у випадках порушень прав людини на окупованих українських територіях, непідконтрольних української влади", який підтримали 87 депутатів.
Віце-спікер Ради зазначила, що в документах йдеться про "російську війну проти України»


«Російські війська повинні бути виведені з України; вибори на Донбасі в нинішніх умовах неможливі! Там небезпечно! Вибори не є можливими згідно з протоколом до Європейської конвенції про захист прав людини ЕTS 9. Що Росія несе повну відповідальність за окуповані території, тому що вона повністю контролює ситуацію там!"- Написала вона.
Геращенко додала, що в документах також йдеться про те, «що на Донбасі і в Криму відбулося військове вторгнення! А так звані ЛНР і ДНР створені та підтримуються РФ і не є легітимними».


Всі виступаючі депутати ПАРЄ чітко заявили, що вимагають від Росії повернення Криму, і при цьому не може бути й мови про повернення делегації РФ без виконання Мінських угод і припинення вбивств українців.
У свою чергу, інший член української делегації Володимир Ар'єв у своєму Facebook підкреслив, що в резолюціях ПАРЄ закликає продовжити санкції проти РФ до відновлення повного суверенітету України.


Також депутати засуджують незаконні вибори в Держдуму РФ, проведені на території окупованого Криму. У резолюціях засуджується і заборона Меджлісу.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президенту ПАРЄ Педро Аграмунту, який запропонував повернути представників Росії до пленарного залу, запропонували вести переговори з росіянами у районі Донецького аеропорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?