У Європі розкрили мрію Путіна і пояснили, що загрожує Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі розкрили мрію Путіна і пояснили, що загрожує Україні

У Європі розкрили мрію Путіна і пояснили, що загрожує Україні

Колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що президент Росії  Володимир Путін  може запропонувати новому президенту США "обмін Сирії на Україну".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".


Сікорський розповів, що Путін має фінансові проблеми і може запропонувати наступному американському президентові "великий контракт". "Те, про що він мріє - це така Ялта-2, при якій настало б глобальне розуміння, розділене між рівносильними потугами", - підкреслив він.


Екс-глава МЗС Польщі додав, що такі плани можуть існувати, але він не вважає таку ситуацію можливою. Також він пояснив, що ця "нова Ялта" може стосуватися України та Сирії. Так, російський президент міг би запропонувати перестати підтримувати президента Сирії Башара Асада в разі, якби США залишили йому Україну, оскільки "пріоритетом США завжди був Близький Схід".


При цьому Радослав Сікорський підкреслив: "Умовою для цього була б поява в Білому домі Дональда Трампа".


Як повідомляв ONLINE.UA, президент України  Петро Порошенко заявляв, що обидва кандидати в президенти США, - Хілларі Клінтон і Дональд Трамп, - не зможуть виграти президентські перегони, якщо не будуть підтримувати Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?