У Європі зробили сумну для Путіна заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі зробили сумну для Путіна заяву

У Європі зробили сумну для Путіна заяву
Джерело:  online.ua

Санкції проти Росії, ймовірно, будуть продовжені ще на півроку, заявив в інтерв'ю tvn24 президент Європейської Ради Дональд Туск.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на tvn24.


За словами Туска, проукраїнську позицію в цьому питанні в ЄС займають Польща, Литва, Латвія, Естонія, Швеція, частково Великобританія, проте така позиція вже не є спільною в Європі.


"Все вказує на те, що ще раз вдасться продовжити санкції проти Росії. А що буде через шість місяців, оскільки зараз, ймовірно, (вдасться - Ред.) продовжити санкції на чергові шість місяців, - цього ніхто не може передбачити", - заявив Туск.


Він також підкреслив, що ключовим фактором, який би дозволив побудувати єдність Європи щодо кризи в Україні, є «нормандський формат».


Читайте також:  Ми не залишимо Україну: з'явилося відео з яскравою заявою Туска


"Цей формат у багатьох випадках є неефективним, і не завжди його дії викликають теж і у мене ентузіазм. Однак участь у ньому Берліна і Парижа дозволила зберегти єдність всього ЄС", - заявив президент Європейської Ради.


Туск також додав, що без механізму «нормандського формату» складно було зберегти єдність всього Євросоюзу в питанні санкцій.


Раніше президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявляв, що не бачить аргументів для скасування санкцій проти Росії. «До сих пір я не бачив ніяких аргументів для того, щоб негайно зняти санкції з Росії», - сказав Юнкер. У той же час він вважає, що для ЄС необхідна угода з Росією, «яка виходила б за звичні рамки», оскільки, на його думку, без Росії немає безпеки в Європі.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Туск заявляв, що санкції Євросоюзу проти Росії можуть бути продовжені раніше, ніж планувалося, - ще до середини грудня.


Також  президент Росії Володимир Путін заявив, що сподівається на нормалізацію відносин між РФ і країнами Заходу після початку роботи переможця президентських виборів в США мільярдера Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?