У Facebook зробили визнання щодо збору даних користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

У Facebook зробили визнання щодо збору даних користувачів

У Facebook зробили визнання щодо збору даних користувачів
Джерело:  online.ua

Компанія Facebook збирала дані про смс, контакти і телефонні дзвінки користувачів додатка для смартфонів на базі Android.

Про це написали ряд британських і американських ЗМІ, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Скандал з витоком даних Facebook: Цукерберг зробив гучне визнання

За попередніми даними, компанія збирала і зберігала дані про історію дзвінків і повідомлень, про дії на сторонніх ресурсах, про адресатів і співрозмовників користувачів. Видання Times також пише, що Facebook не тільки збирала, але і купувала додаткову інформацію про користувачів у різноманітних брокерів даних.

Варто зауважити, що в компанії вже відреагували на нові дані і заявили, що нібито отримали дозвіл на збір інформації, - доступ до контактів запитувався автоматично при установці додатку.

У Facebook стверджують, що таким чином користувачі отримують більш релевантну рекламу, і зібрані дані власник смартфона може видалити в будь-який момент.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше компанія Facebook потрапила в скандал через витік даних 50 млн користувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?