У Франції показали карикатуру на Ердогана "нижче поясу". Туреччина почала погрожувати Парижу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції показали карикатуру на Ердогана "нижче поясу". Туреччина почала погрожувати Парижу

У Франції показали карикатуру на Ердогана "нижче поясу". Туреччина почала погрожувати Парижу
Джерело:  online.ua

Турецький уряд обурився через публікацію нової карикатури на президента Реджепа Ердогана у сатиричному французькому журналі Charlie Hebdo. Відповідна провокація повинна з'явитися у номері від 28 жовтня — на тлі релігійних суперечок між країнами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на безпосередньо видання та Reuters.

Карикатура зображує Ердогана у кріслі у самих трусах, з банкою (алкоголю?) в руці. Президент Туреччини водночас підіймає спідницю дівчини у паранджі, частково її оголюючи. Вона на це відповідає: "Овва, пророк!". Над карикатурою також автори помістили напис: "Ердоган. У приватному житті він вкрай грайливий".

Турецька сторона надзвичайно обурилася оприлюдненням такого зображення. Карикатуру назвали буквально актом "поширення культурного расизму й ненависті" з боку Франції, однак не пояснили, у чому саме полягає цей культурний расизм.

В офісі Ердогана попередили, що оберуть правові й дипломатичні кроки для реакції на такий скандал. Турецькі правоохоронці вже розпочали відповідне розслідування

"Наші люди можуть не сумніватися, що всі необхідні правові та дипломатичні рішення будуть ухвалені проти карикатури, що обговорюють. Наша битва проти грубих, зловмисних та образливих кроків продовжиться до остаточного кінця", - наголосили у департаменті комунікацій офісу.

Нагадаємо, суперечка між країнами почалася на рівні президентів після резонансного вбивства — французькому вчителю відтяли голову за демонстрацію карикатури пророка Мухаммеда на заняттях. Головним підозрюваним виявився прихильник радикального ісламу, що й розкритикував Еммануель Макрон. Тоді у ситуацію вирішив втрутитися Ердоган, аби захистити віру та звинуватити Париж у дискримінації.

Як повідомляв ONLINE.UA, конфлікт між президентами Франції та Туреччини докотився до офіційного Берліна. Уряд канцлерки Ангели Меркель зайняв сторону французьких союзників у суперечці щодо резонансного вбивства, яке скоїв радикальний ісламіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?