У Франції спалахнули протести після затвердження пенсійної реформи
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції спалахнули протести після затвердження пенсійної реформи

У Франції спалахнули протести після затвердження пенсійної реформи
Джерело:  online.ua

У Франції проходять масові протести після того, як конституційна Рада затвердила пенсійну реформу, що підвищує вік виходу на пенсію з 62 до 64 років.

Джерело: BFMTV, Le Figaro

У Франції затримали понад 100 протестувальників

Увечері 14 квітня на вулиці Парижа вийшли тисячі противників реформи, очікуючи рішення Конституційної ради щодо відповідності реформи основному закону.

Близько 19 години кількасот протестувальників спробували рушити ходою через вулицю Ріволі, але правоохоронці не пропустили їх і префект Парижа розпорядився розганяти акцію.

Тоді сталися перші сутички, окремі демонстранти почали бити вітрини і підпалили з десяток прокатних велосипедів. Група рушила у напрямку площі Бастилії, підпалюючи на своєму шляху сміттєві баки. Поліція повідомляє про загалом 30 таких випадків.

На місце прибули пожежники, а правоохоронці орієнтовно за 20 хвилин після початку безладів застосували сльозогінний газ.

У столиці Франції затримали понад сотню осіб внаслідок заворушень.

Протести йдуть в більше восьми великих міст країни. У Пенне підпалили поліцейську дільницю. Люди палять фаєри, сміттєві баки.

Макрон підписав закон про пенсійну реформу

Президент Франції Еммануель Макрон підписав закон про пенсійну реформу, проти якого вже кілька місяців проходять масові протести.

Остаточно затвердивши реформу, Макрон таким чином вчергове відхилив заклики профспілок, які після рішення Конституційної ради у п'ятницю – яка не побачила невідповідності реформи основному закону – просили президента не ставити підпис.

За законом Макрон мав 15 днів на те, щоби підписати закон, що є останнім кроком для набрання ним чинності.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?