У Франції спалахнув потужний скандал через анексований Крим - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції спалахнув потужний скандал через анексований Крим - що сталося

Джерело:  online.ua

Відоме французьке видання Le Monde оприлюднило інтерактивну мапу, яка демонструвала поширення коронавірусу COVID-19 - Крим на ній позначили як російський регіон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інші медіа та скриншоти.

На цій карті при наведенні курсором на певну країну виділяється уся її територія. Саме так півострів визначається російським. При наведенні на Україну вона позначається лише з материковими регіонами — без Криму.

Утім, станом на 14:00 у вівторок, 26 травня, цей інцидент вже виправили — наразі лишилися тільки скриншоти.

5ecd050d43484

Цікаво, що це не перший подібний випадок з боку західних медіа. Нещодавно світове видання The New York Times також визначило Кримський півострів як частину Росії. Таким чином регіон виділили на мапі з поширення нового коронавірусу.

Після цього в інцидент втрутилися дипломати українського посольства у Сполучених Штатів. Воно звернулося до редакції видання із закликом виправити карту. Тоді журналісти "повернули" анексований регіон українській стороні.

Нагадаємо, російський агресор контролює Крим з лютого-березня 2014 року. Так звані "зелені чоловічки" вдерлися на півострів на тлі втечі колишнього президента Віктора Януковича з України.

Пізніше окупанти організували так званий референдум — без жодного іноземного спостерігача та у присутності військовослужбовців без знаків упізнання. За підсумками цього "голосування" Кремль анексував Крим. Цей злочини міжнародного рівня не визнала жодна цивілізована країна.

Як повідомляв ONLINE.UA, президенту РФ Володимиру Путіну знову не вдалося реалізувати черговий маніпулятивний план по "легалізації" окупації Криму. Посли ЄС при ООН, які погодилися взяти участь у відеоконференції окупантів, не виправдали надії Москви. Замість того, щоб привітати "досягнення" Росії в українському Криму, дипломати різко засудили незаконні дії Кремля. Вони поставили Путіна на місце і нагадали, що підтримують територіальну цілісність України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?