У Франції стартує Євро-2016: анонс першого дня чемпіонату
Категорія
Спорт
Дата публікації

У Франції стартує Євро-2016: анонс першого дня чемпіонату

У Франції стартує Євро-2016: анонс першого дня чемпіонату
Джерело:  online.ua

Сьогодні у Франції стартує футбольне свято під назвою Євро-2016, яке триватиме рівно місяць.
До цього фестивалю футболу приєднався і ONLINE.UA. Нами створено спецпроект EURO2016.ONLINE.UA, в якому наші читачі зможуть отримати найцікавішу інформацію про турнір: актуальні новини, онлайн трансляції та результати матчів, фото-та відеорепортажі з Франції, інформацію про учасників Євро-2016, міста і стадіони чемпіонату.
Збірна України свій шлях на Євро-2016 почне у неділю, 12 червня, грою з Німеччиною.

Дивіться: Где смотреть матчи Евро-2016 в Украине: расписание всех трансляций чемпионата


А сьогодні чемпіонат стартує матчем

Франція - Румунія

, який почнеться на "Стад де Франс" о 22:00. А за 20 хвилин до початку гри почнеться офіційна церемонія відкриття турніру, яка триватиме близько 15 хвилин.


На папері і згідно букмекерських котирувань

фаворитами є французи

. Але стартові матчі чемпіонатів Європи не часто вигравали господарі. Більшість таких ігор закінчувалися внічию. Сама Франція двічі грала стартовий матч чемпіонату на правах господарів - на Євро-1960 французи поступилися Чехословаччині (4: 5), а на Євро-1984 обіграли данців (1: 0).


Дивіться

:

Во Франции произошли первые столкновения на Евро-2016: появились фото


ТВ-трансляція


Сам матч, а також церемонію відкриття чемпіонату транслюватиме телеканал "Україна", починаючи з 21:40.


Гравці


Румунія приїхала на Євро в оптимальному на сьогоднішній день складі, в якому немає зірок рівня Хаджі, Лекетуша, Муту. Це добротна за європейськими мірками збірна, яка й сама вміє грати, і супернику дає. Румуни це наочно продемонстрували в товариському матчі з Україною, який

наша збірна виграла з рахунком 4:3

.



У складі збірної Румунії немає зірок (фото - uefa.com)
Що стосується господарів турніру французів, то це один з фаворитів турніру. "Гальські півні" володіють потужною атакуючою лінією (на Євро не поїхали Бензема і Гамейро), але мають проблеми в обороні. За кілька тижнів французи втратили центрбеків Варана, Матьє і опорного півзахисника Ласса Діарра.
Проте у французів досвідчена оборона (тільки два захисники, яким немає 30-ти, але вони є резервістами), яка здатна вирішувати високі завдання.
Читайте: Футбо ліст "Динамо" потрапив до десятка зірок Євро-2016
Якщо говорити про центральну лінію і атаку, то тут Франція дуже сильна. Потужний центр на чолі з Полем Погба, про якого мріє "Реал" і готовий заплатити "всі гроші світу", і грізна атака з наконечниками Грізманном і нев'янучим Жиньяком. Звичайно, Бензема з Гамейро на Євро би не завадили, але перший не потрапив у збірну через скандал, а лідера атак "Севільї" Дідьє Дешам не помічає.



Погба - безумовний лідер збірної Франції (фото - uefa.com)

Орієнтовні склади
Франція: Льоріс; Санья, Рамі, Косцельни, Евра; Погба, Канте, Матюйді; Грізманн, Жиру, Пайє.
Румунія: Тетерушану; Сепунару, Влад Кірікеш, Григоре, Рац; Пінтілій, Хобан; Попа, Станчу, Станку; Кешер
Дивіться: Календарь матчей Евро-2016
Слово тренер у
Дідьє Дешам: "Чим менше відповідальності буде лежати на плечах гравців, тим краще. Ми два роки готувалися до стартового матчу на домашньому Євро. Наш останній офіційний матч був в чвертьфіналі ЧС 2014 з Німеччиною. Після цього - тільки товариські. Нам належить зіграти на "Стад-де-Франс" в матчі відкриття, що робить цю зустріч особливою. Вона повинна задати тон всьому турніру. Звичайно, ми граємо у Франції, але Румунія не здасться без бою і віддасть усі сили заради гарного результату. Якщо румуни хочуть перемогти, то не будуть всю гру оборонятися. Ця команда вміє захищатися, але це не єдиний її козир. Я дивився останні матчі Румунії, і вона хороша в атаці. Очікую, що вона захоче піднести нам сюрприз, тож на всіх нас чекають цікаві 90 хвилин".



Дешам чекає хорошої гри і результату (фото - uefa.com)

Ангел Йорденеску: "Ця гра дасть старт чудовому змаганню, яке є одним з найголовніших на нашому континенті. Нам протистоїть одна з найсильніших команд Європи, що входить в число головних фаворитів турніру. Однак я сподіваюся і вірю, що мої футболісти всім покажуть, яка в нас міцна команда. Ми здатні дати бій і показати хороший футбол. Наша задача - вихід з групи, але в той же час нам дуже важливо справити хороше враження".
ДивітьсяІмперські замашки: Росія приписала собі Україну на Євро-2016 - опубліковано фото

Статистика
Історія протистоянь Франції і Румунії налічує 17 матчів. Вісім зустрічей виграли французи, а в чотирьох матчах перемогли румуни. Ще п'ять матчів закінчилися внічию. Різниця м'ячів - 23:16.
На чемпіонатах Європи раніше команди грали двічі і обидва рази на стадії групового етапу. На Євро-1996 французи перемогли з рахунком 1: 0. А на Євро-2008 команди зіграли в "суху" нічию.
З останніх п'яти матчів чотири закінчилися внічию, а крайня перемога румунів датована 1976-м роком. Румуни обіграли французів з рахунком 1: 0 у відбірковому матчі на Олімпіаду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?