У Франції вбили відомо блогера - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції вбили відомо блогера - перші подробиці

У Франції вбили відомо блогера - перші подробиці
Джерело:  online.ua

У місті Лілль, яке розташоване у Франції, знайшли вбитим 44-річного чеченського блогера Імрана Алієва. Варто звернути увагу на те, що він критикував режим лідера Чечні Рамзана Кадирова. Місцеві ЗМІ повідомляють, що чоловіка знайшли з численними ножовими пораненнями у готелі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Кавказкий узел".

"Ніч лежав біля трупа. Номер був заброньований лише на одну ніч. У поліції повідомили, що вбивство "має всі характеристики політичного мотиву", але офіційно хід розслідування не коментується. У прокуратурі Лілля лише заявили, що ніяких арештів не проводилося", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що блогер привертав увагу користувачів мережі своїми гучними заявами на адресу кавказьких народів на ютуб-каналі. Він публікував матеріали під псевдонімом Мансур Старый. Алієв безстрашно критикував авторитарного чеченського лідера Рамзана Кадирова, якого регулярно звинувачують у порушеннях прав людини. Блогер стверджував, що минулого літа на нього вже скоювали замах.

Як відомо, ютуб-канал активіста раніше заблокували "за порушення принципів спільноти YouTube". Що цікаво, все ж 25 грудня 2019 року на ютуб-каналі Hot dancing був опублікований відеоролик, в якому блогер присягає Кадирову.

"Я роблю особисто Кадирову Рамзану Ахматовича байат (присягу – ред.). Я один з його армії. І буду служити йому до кінця свого життя", – сказав Алієв.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кадиров пішов у відставку за станом здоров’я. У Чечні відзначили, що це звичайна практика — Кадиров по кілька разів на рік передає свої обов’язки, коли йде на лікарняний або у відпустку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?