У Франції викрили осіб на передачі технологічних секретів Росії та Китаю
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції викрили осіб на передачі технологічних секретів Росії та Китаю

У Франції викрили осіб на передачі технологічних секретів Росії та Китаю
Джерело:  online.ua

Двом громадянам Франції та двом громадянам з Китаю висунули звинувачення за підозрою у передачі секретних технологій представникам Росії та КНР. 

Джерело:  BFMTV

Що відомо про виявлення технологічних шпигунів у Франції 

Зазначається, що всі четверо підозрюваних були пов'язані з напівпроводниковою компанією Ommic.

Звинувачення були висунуті, зокрема, двом керівникам компанії ще 24 березня, однак у суді відповідну інформацію підтвердили лише зараз.

Ommic, французький напівпровідниковий флагман для телекомунікаційної галузі та космічного сектора, поступово переходить під контроль 63-річного китайця Руоадана З., який став президентом компанії у 2018 році після купівлі 94% акцій через інвестиційний фонд, створений у Франції.

Що відомо про фігурантів справи про технологічне шпигунство

Марка Р., генерального директора, а також китайського керівника компанії звинувачують у передачі іноземній державі процесів, документів або файлів, які можуть завдати шкоди фундаментальним інтересам нації, що карається 15 роками тюремного ув'язнення і штрафом у розмірі 225 тисяч євро.

Марка Р. підозрюють у тому, що він "реалізував численні обхідні схеми для свідомої доставки потужних чипів та інформації про секретні технології до Китаю і Росії", зокрема, про контроль над нітридом галію, матеріалом, який дозволяє багаторазово збільшити потужність напівпровідників.

Також була створена складна схема для передачі забороненого обладнання до Москви і обходу торгового ембарго, яке націлене на країну з моменту анексії Криму, через Китай. Марк Р., який спочатку перебував у попередньому ув'язненні, був звільнений під судовий нагляд Паризьким апеляційним судом, повідомило джерело в судовій системі.

Інші троє фігурантів справи також перебувають під судовим наглядом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?