У Франції знайшли несподіване застосування відеокадрів Революції Гідності: в мережі обурені
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції знайшли несподіване застосування відеокадрів Революції Гідності: в мережі обурені

У Франції знайшли несподіване застосування відеокадрів Революції Гідності: в мережі обурені
Джерело:  online.ua

Восени 2016 року у Франції випустили фільм "Арес", в якому використали змінені кадри зйомки української Революції Гідності.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook київського блогера Антона Ходзи.


Читайте також: Річниця трагедії на Майдані: соцмережі схвилювало архівне фото


"Мене чогось покоробило, - написав блогер. - У листопаді 2016 французи випустили трилер "Арес". Сюжет - постапокаліптика. Через 10 млн безробітних громадян, Франція стала бідною країною. Її народ налаштований влаштувати революцію і влада, намагаючись відвернути гнів від себе, знаходить вихід у формі телевізійних трансляцій жорстоких боїв, в яких гравці, накачані стимуляторами, б'ються на смерть".


"Все б нічого, але на перших же кадрах розрухи і цивільних заворушень в Парижі я впізнав змінені кадри з Майдану. Ну тобто кіношники тупо взяли відео з Майдану, домалювали Ейфелефу вежу, ще якусь х***ю локальну - і готово. Там наші люди, там наші медики, намети, Будинок Профспілок. Все", - підкреслив він.



Ходза також навів кілька скріншотів з фільму:







Відзначимо, що в мережі бурхливо обговорили використання кадрів Революції Гідності у французькому трилері і згадали, в яких ще фільмах використовували відео протестів в Україні. Так, користувач Дмитро Осадчий написав: "Зараз майже у всіх фільмах, де порушено тему масових протестів напередодні апокаліпсису кадри протесту з Майдану".






Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі з'явилося відео розстрілу активістів Революції Гідності 20 лютого 2014 року з посекундної відеореконструкцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?