У Генпрокуратурі зробили гучну заяву про справу проти Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

У Генпрокуратурі зробили гучну заяву про справу проти Януковича

У Генпрокуратурі зробили гучну заяву про справу проти Януковича

Начальник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк пояснив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-президента України Віктора Януковича і низки екс-чиновників зупинили, щоби не було підстав закрити ці справи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Українську правду".
"У Кримінально-процесуальному кодексі є обмежений термін слідства - рік із моменту повідомлення про підозру. Якщо слідство не припиняти, термін закінчиться, і справа має бути закрита", - пояснив Горбатюк.
За його словами, закон передбачає призупинення строків слідства в разі хвороби підозрюваного, розшуку або виконання міжнародно-правового доручення.
У той же час, як зазначив представник ГПУ, незважаючи на зупинку розслідування, правоохоронці продовжують збирати матеріали, які можуть підтвердити злочини колишнього режиму.
"Доля подібних справ знаходиться в руках депутатів: прийміть нормальні зміни в КПК, які будуть регулювати строки досудового слідства, це раз, прийміть нормальний закон про застосування процедури спеціального попереднього розслідування, так званого заочного, і не треба буде хвилюватися з приводу зупинки або незупинення справ", - підкреслив Горбатюк.
Він уточнив, що під "нормальними законами" має на увазі такі, які не створюватимуть юридичних процедурних зачіпок, користуючись якими підозрювані зможуть уникати кримінальної відповідальності.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що  ГПУ підготувала підозру екс-президентові Віктору Януковичу в організації ним викрадення архієпископа Олександра Драбинка, помічника настоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира Сабодана, з метою тиску через нього на митрополита, щоби той зрікся своїх повноважень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?